sunnuntai 8. elokuuta 2021

Muisteltu taidenäyttely

Olen aina välillä saanut mieleeni taidenäyttelyn, jota kävimme katsomassa vuosia, vuosia sitten Porin Reposaaressa asuesamme. Se oli, ja on, sikäli jännä, että en muista yhtään yksittäistä teosta siitä, mutta itse näyttely jäi mieleen jotenkin innostavana; että itsekin voisi jotain tehdä.

Monesti sana taidenäyttely tuo mieleen jotain hyvin hienoa - tai jotain rumaa. Mutta jokaisen mieltymyksille varmaan on olemassa. Ja jos ei ole, voi tehdä itsekin jotain. Kannattaa jättää ne oman mielen kriteerit romukoppaan, ja tehdä niistä romuista vaikka jotain. Minua itseäni kiinnostaa piirtelyn lisäksi tosiaan sekin, mitä joistakin romuistakin voisi saada aikaan. 

Romutaidetta minulla ei vielä ole, mutta paperisia kylläkin. Onhan niitä jo usein blogissani ollut. Nytkin olisin halunnut värien kanssa jotain tehdä, mutta oli aamulla liian pimeää, enkä voinut valoja sytyttää. Eikä minulla sen puoleen mitään ideaakaan ollut.

Mutta tuosta linkistä alla näkee näitä entisiä piirtelyjä, jos joku sellaista nyt sattuisi kaipaamaan... Hauskaa taidenäyttelyä:)


https://vaaranlaella.blogspot.com/search/label/piirustukset

---

Ja tähän vielä jutun jälkeen tekemäni pikapiirros mielikuvitusmaisemasta. Pääasia oli  vain saada laittaa väriä paperille. Siinä touhussa on jotain rauhoittavaa; kunhan ei rupea liikaa miettimään millainen kuvasta tulee.




4 kommenttia:

  1. Kauniita piirustuksia! Hieno maisema tuossa uusimmassa:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
  2. Romutaide on minustakin jotenkin inspiroivaa. Ja itsekin muistan aina yhden taidenäyttelyn jo yli 20 vuoden takaa, vaikka en muista mitään töitä sieltä. Yksi tuttu kulttuuri-ihminen järjesti 5-vuotiaan tyttärensä taidenäyttelyn, ja se oli juuri siinä mielessä innostava, että sitähän voisi itsekin tehdä jotain. Niin kuin lapsi vain luo luomisen ilosta, vaikka ei niin paljon taitoa olekaan. No, lopulta en itse ole kuitenkaan piirtäjä enkä maalaaja. Kirjoitella voisi, kun vain uskaltaisi heittäytyä lapsen lailla, välittämättä siitä, osaako mitään ja tuleeko täydellistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieleenjäänyt kokemus sullakin:) Sitä heittäytymistä lapsen lailla tarvitsisimme; siihen suuntaanhan se Jeesuskin puhui, vaikka kyse olikin hänen sanoissaan Jumalan valtakunnasta:)

      Poista