torstai 26. elokuuta 2021

Runo: "Sielun hyvä vieras"

Hän astuu mielellään sisään köyhään kotiin
Siellä jossa häntä ei kehdattaisi laskea sisään
Eihän talossa ole mitään tarjottavaakaan

Mutta tämä vieras astuu sisään
Tarjottavatkin on mukanaan
Kaapit täyttää hyvyyksillään

Pöydän raivaa
Oikean juhlapöydän kattaa
Ilon ja juhlamielen antaa

Mitä Hänen käynnistään jää?

Tuntu siitä
ettei olla yksin
Nyt on ystävä.

---

Tämä runontapainen syntyi vastapainona sielun kurjille vieraille, joita ovat kaikki ne ikävät ajatukset, jotka muka heti vaatisivat huomiota. Mutta parempi olisi päästää ensin se sielun hyvä vieras sisään! En tiedä mistä olen mieleeni saanut nuo sanat "sielun hyvä vieras", ehkä jostain kirjasta ovat. Sanat sielun hyvästä vieraasta tulivat mieleeni jo eilen vastapainoksi.

---

Etsinkin sen, mistä ne ovat. Sanat ovat vanhasta rukouksesta, joka oli otsikoitu nimellä: Tule Pyhä Henki. Linkistä näkee muutamia vanhoja kirkon rukouksia, ja mainitsemani rukous oli lyhyen listan alimmaisena. Jos et muuta jaksa niistä lukea, niin lue se viimeinen, "Tule Pyhä Henki".  Siinä on lohdulliset sanat!

https://evl.fi/verkkokirkko/rukous/kirkon-vanhoja-rukouksia



6 kommenttia:

  1. Ihana runo! ❤ Tosiaan vastapainoa tarvitaan niille sielun kurjille vieraille. Minulle kävi juuri eilen niin, että olin vähän alakuloinen ja aloin kirjoittaa runoa. Yllättäen siitä tulikin valtavan valoisa! Yllätyin todella, koska en yleensä osaa masentuneena ajatella noin valoisia. Se runo on kyllä vieläkin vaiheessa, jotenkin en tiedä miten sen saisi kelvolliseksi. Mutta ehkä lamppu syttyy vielä sen suhteen. Ja keskeneräisiksihän ne minun valmiitkin runoni tuntuvat jäävän melkein aina. Pitäisi oppia hyväksymään se keskeneräisyys itsessään, mutta se onkin vaikea läksy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväksy vaan se keskeneräisyyden tuntu runossasi:) Minäkin ensin otsikoin runoni väheksyvästi blogia kirjoittaessa runoelmaksi, koska se ei mielestäni ollut kunnon runo. Muutin sen sitten kuitenkin muotoon runo. Se yllättävä valoisuus onkin varmaan juuri sitä "sielun hyvän vieraan", eli Pyhän Hengen antamaa🙂

      Poista
  2. Kaunis runo:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista