keskiviikko 18. toukokuuta 2022

Hernepulaa!? - Ja leipärasvan muutos

Suunnittelinpa tässä taannoin hernekeiton tekoa. Kaupassa sitten etsiskeltiin herneitä, koska ei ole vielä opittu tavaroiden uusia paikkoja muutaman kuukauden takaisten muutosten jälkeen. No, isäntä sitten löysi ennen minua. Mutta millainen hernepaketti hänellä olikaan kädessään? Pahvinen, ihan oudon näköinen. Eihän niiden tuollaisia pitänyt olla, ajattelin. Mutta muuta ei kuulemma löytynyt. Halusin sitten itse nähdä paikan, mistä hän sen löysi. Ja niin tosiaan oli, ettei ollut löydettävissä niitä tuttuja hernepusseja. Hyllyissä oli tyhjiä kohtia... No, otettiin sitten se isännän löytämä paketti. 
Ja kun sitten rupesin todenteolla hernekeiton tekoa valmistelemaan, tuli puhe niistä herneistä. Tytär kertoi tapauksesta muutama päivä sitten ABC:llä. Kassalle tuli myös joku mies, puhuen tyytyväisenä löydöistään. Hänellä oli kädessään sieltä Salen puolelta löytämiään tuttuja hernepusseja. Muualta ei ollut niitä löytynyt, mutta  siellä niitä vielä oli ollut. Eipä ollut monelle tullut mieleen sieltä käydä etsimässä. Kukaties itsekin käyn seuraavalla kerralla katsomassa...:)

Mutta nyt sitten keittohommeli tästä käsillä olevasta paketista. Ihan  vastaava ohje liotukseen ja kypsennykseen, mihin olin tottunut, on suomeksi  paketin kapealla sivulla. Varsinainen hernekeitto-ohje tuossa. Tai ei oikeastaan keitto, vaan muhennos. Ja ilman lihaa.
 
Herneet brittiläisiä, paketti Norjasta. Oman keittoni tein kyllä ihan entisten ohjeiden mukaan, jotka on kotimaisten hernepussien kyljestä joskus luettu. Ja minun keitossa on jauhelihaa.Ja sitten siihen toiseen ihmeteltävään. Huomasin taannoin, että Flora-paketin ulkoasu on muuttunut. Itse ajattelin, että onko tuo nyt parempi? Oliko muutos tarpeen? Mutta meillä oli myös niitä, jotka tykkäsivät uudesta ulkoasusta enemmän. Mutta eräänä päivänä huomasin, että se ulkoasun muutos ei ollutkaan vain sen vuoksi tehty, vaan muutosta oli myös itse tuotteessa. Rasian päällähän lukee nyt, että "palmuöljytön". Minulla meni muutamia päiviä, että sen huomasin. Sitä on siis korvattu auringonkukkaöljyllä ainakin. Mutta jäin miettimään että missähän vaiheessa muutos lie päätetty? Eikös nyt voi tulla pulaa siitä auringonkukkaöljystä Ukrainan sodan takia? Ja palmuoöjyn käyttö sen takia taas lisääntyä?  Mietinpä vaan...

Ja kun noita kuvasin, huomasin senkin seikan, että uudemmassa rasiassa on tavaraa vähemmän... 20 g. Mutta nipistys se on, pienikin nipistys. Ja varmaan hintavaikutuksensa tällä kaikella myös. Sydänmerkki näkyy heivatun uudemmasta pois. Kuvissa siis ylempänä vanhempi paketti ja uusi versio sen alla.

---

Ja lisäänpä vielä tämän huomion, kun löysin kauppakuitteja: 

6.5. hinta oli 1.45
9.5. hinta oli 1.75.

Samasta paikasta ostetut rasiat.


🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Ja tässä vielä juttu, jossa oli siitäkin, miten iso asia auringonkukat on Ukrainalle - mutta myös muulle maailmalle.
4 kommenttia:

 1. Niinhän sitä on sanottu, että kaikki kallistuu nyt. Minä vielä lisäksi pähkäilen tuon uuden kaupan kanssa, että mitä missäkin on. En niin kauheasti siitä tykkää...eilen kaupungissa käydessä kävin toisessa kaupassa, ihan siksi että tuli ostettua jotain erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina ollut vaikeita kauppojen muutokset. Tulee sellainen tunne, ettei halua käydä. Mutta vähitellen sitten tottuu. Mutta vieläkin minua ärsyttää, että paikallisessa s-marketissa joutuu etsimään tavaroita. Ennen minulla oli kauppalappukin kirjoitettu silleen, missä järjestyksessä tavarat kaupasta löytyy. Nyt on viime aikoina usein ollut niin etten viitsi sitä kauppalappua edes kirjoittaa.

   Poista
 2. Ihan samoja kokemuksia, on niin hyvä mennä tuttuun ja ehkä pienempäänkin kauppaan, josta löytää kaiken. Ja ihan lapun mukaan ostokset paikoillaan. Ne sotkee välillä tahallaan järjestyksen, että ihmiset kulkisi eri reittiä ja ostaisi muutakin kun näkevät erilaista.
  En ole tykännyt sale- enkä yhden K:n kaupoista, jotenkin on niin tiiviisti kaikki ja kalliimpaa. Nyt lähikauppa on juuri Sale (maitokin +40 s kalliimpaa) ja sitten vähän matkan päässä isot marketit. Siellä on saanut kiertää ja etsiä mitä tarvitsee, eka kerran vartiakin jo katsoi, että mitä tuo kiertää monet kerrat kaupan hyllyjä. Kait sitä oppii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mieluummin käyn sellaisessa kaupassa, varsinkin ruokaostoksista kun on kyse, jossa tietää missä tavarat on. On ärsyttävää etsiskellä tavaroita ja vaellella kärryjen kanssa ympäri kauppaa. Onneksi ei tarvitse isoissa megamarketeissa käydä ruokaostoksia tekemässä. Niissäkin on joskus kiva käydä, jos voi haahuilla vaikka vaateosastolla tms. ihan huvikseen.

   Poista