tiistai 31. toukokuuta 2022

Joku ihan mitättömän näköinen...

Silmäni osuivat muutama päivä sitten mitättömältä näyttävään kasviin...  - Mutta mitkä yksityiskohdat siinä onkaan, kun sen tarkemmin näkee! Kuvakaappauksena osa alempana olevasta kuvasta.
Yritin kuvahaulla etsiä, että mikä tuo olisi. Kasvien tuntemuksenihan on ihan olematonta. Piipot tuli hakutuloksiin. Kenties joku niistä on?


---

Tämä jutunpoikanen on ollut jo ikäänkuin lähtökuopissa odottelemassa muutaman päivän jotain.  Mutta kun tänään löysin senkin mahdollisuuden, että sain kuvaan tekstiäkin, niin lähetänpä jutun matkaan nyt.  Olisi kiva voida tehdä joistakin kuvista "kortteja" tähän tyyliin, mutta en osaa käyttää mitään kunnon systeemejä, joilla sellaista voisi kätevästi tehdä. Nämä laitehommat kun eivät ole oikein hanskassa. Tämänkin teko oli melkoisen vaivaista ja rajoitettua, kun käytin vain sitä, jolla hiukan voi kännykän kuviin vaikuttaa. Mutta ei voinut mitenkään vaikuttaa edes siihen, mihin kohtaan teksti asettuu. Näköjään aina keskelle. No, tässä se ihan sopikin. 
8 kommenttia:

 1. Hieno kasvi, kannattaisikin katsoa kaikkia ihan läheltä...Koetin katsoa sellaiselta sivulta kuin Heinäkasvit-tunnistus. Mutta ei sattunut silmään. Mulla on vanha kasvikirja, josta yleensä löytyy laikki luonnonkasvit, mutta jossain se kirja on tallessa. Toinen tärkeä kirja jota en hävitä on Suomen ja pohjolan linnut.
  En minäkään osaa kännykässä kuvia muokata paljoa, se riippuu kännykästäkin, kai niihin saisi jotain ohjelmia tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mulle sattuikin osumaan silmään tuo siitä kuivien lehtien seasta:) Ne kukinnot erottui. Meilläkin on kasvikirja, just se vanha, jossain hukassa. Lintukirjat näkyy olevan jo sisällä talossa eikä varaston kätköissä. Monenlaista pystyisi näillä vekottimilla tekemäänkin, mutta ei ole kauheasti intoa edes paneutua opettelemaankaan. Tuntuu että monet asiat nykyään pitää opetella vaan kokeilemalla, esim. laitteet pitäisi melkein osata käyttää tuosta vaan ilman kirjallista ohjetta. Tai jos ohje onkin, niin tietty netissä.

   Poista
 2. Minulla on omassa puhelimessa Google Lens,sillä pystyy tunnistamaan
  kasveja ja kukkia. En tiedä onko tästä apua sinulle. Luonnosta löytyy monenlaisia kasveja
  ja kukkia joista ei ole tiennyt ennen. Taivaallinen isä haluaa ilahduttaa
  meitä ihmisiä luomalla kauniita kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä Lensillä katsoinkin ja siinä oli tosiaan jotain sen näköisiä, jotain piippoja, joita näkyi olevan useampaa sorttia. Joksikin sellaiseksi tuon arvelen. Tuo Lens on kyllä kätevä. Se on hauskaa kun ihan pieniinkin kasveihin Jumala kätki kaikenlaista kaunista.

   Poista
 3. Onpa kiinnostava kasvi. Minullakin on jokin kasvintunnissovellus puhelimessa, mutta ei se läheskään kaikkia kasveja tunnista. - Hyvää alkanutta kesäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, sinulle hyvää kesäkuuta myös! Hauskaa kum voi niin helposti nykyään jotain etsiä. Tosin oma viehätyksensä on kyllä siinäkin, kun kirjaa selaamalla etsii.

   Poista
 4. Onpa hieno kasvi tosiaan läheltä katsottuna, vaikka kauempaa katsoen voi näyttää vaatimattomalta. Ihmeellisiä ovat Luojan luomistyöt! Osaisipa muokata kuvia, esim. juuri tuota tekstiä olisi kiva lisätä. Olen varmaan joskus nähnyt sellaisen mahdollisuuden, mutta ei ole tullut kokeiltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan että joskus olisin jotain aiemminkin kokeillut, mutta se lie ollut läppärillä. Ja kaikki sellaiset unohtuu kun on pitkä väli ettei ole kokeillut. Joskus otin vähän kuviakin sitä silmällä pitäen, että niitä voisi jonkin tekstin kanssa käyttää.

   Poista