perjantai 27. toukokuuta 2022

Laskeutuminen ojanotkoon

Tämän aamun - aamupäivän piirros. Kävelin aamulla ja kävin ojalla asti. Sitä katsellessa tuli mieleen taas se kauan aikomani, eli piirtää kuvitelma siitä, millaista olisi voinut joskus olla... Synkkää kuusikkoa ympärillä, kivikkoista rinnettä laskeuduttava alas joelle, (joissain vanhoissa kartoissa joen nimellä, nyt oja) - ja sitten mietittävä, kuinka vuolas virta ylitetään tällä kertaa.


Kuvastani tuli kyllä enempi ehkä nykyisyyden ja kaukaisen välimaastoa... Sillä tuossahan näyttäisi olevan melkein tie. Mutta silta kyllä puuttuu. Ja isompia puita näyttäisi olevan.

Nykyään tuo kohta on ihan "lempeä" paikka, verrattuna siihen, mitä oletan sen joskus olleen. Vuosia sitten kävimme eräällä paikalla, jos laskeuduttiin pelottavan tuntuiseen notkoon synkkien kuusten kasvaessa ympärillä. Se varmaan on antanut osviittaa kuvitella tätäkin paikkaa.

Mutta tällaista täällä, Pykäläkorvessa, oli tänään, kamerallakin kuvattuna.


8 kommenttia:

 1. Hieno piirustus ja kivat kuvat:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Sain aamuksi mielenkiintoista ajankulua tuosta hommasta.

   Poista
 2. Hienot piirrokset. Teilläpäin kauniit maisemat.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää viikonloppua sinulle myös:) Täällä on toisaalta kaunista, ja myös hieman karua, verrattuna rehevämpiin maisemiin.

   Poista
 3. Virtaava joki on aina hieno, ja tuo aamu usva tai joku kajastus... ja osaat hyvin piirtää, kuten on niin monesti nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuosta oli äskettäin mennyt autokin ja kiirehdin kuvaamaan, koska sen jättämä pöly varmaan toi nuo auringon säteetkin näkyvämmiksi:)

   Poista
 4. Taitava piirtäjä ja maalaaja olet, nuo kuusetkin on niin aidon näkösiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit:) Omasta mielestäni taas en osaa kuten haluaisin... Tarkoitan, että kun mulla on joku mielikuva siitä, millaisen kuvan haluaisin tehdä, niin usein joudun heti kättelyssä jättämään pois jotain, josta tiedän ettei onnistu. Tähänkin olisin halunnut jonkun ihmisen pähkäilemään, että miten minä tuosta nyt menen... Ja tie oli helpompi tehdä kuin polku.Tämmöisiä valkkaamisia teen. Kun on vielä sekin, että suht nopeasti tahdon yleensä kuvan valmiiksi... Mutta kaikenkaikkiaan piirustelu on mulle ilo ja saan olla kiitollinen, että saan kuitenkin kuvia tehtyä:)

   Poista