lauantai 21. toukokuuta 2022

Kirja, kaavat, liina ja taulu


Kirjassa nimi ja kaunis kansi vetivät ensin puoleensa.  Ja tutkittuani kirjan sisältöä, totesin senkin niin kiinnostavaksi, että se kannattaisi ottaa mukaan. Kevään Kristus, Osmo Visuri, WSOY, 1967.

"Tunnemme jokainen vuodenaikojen vaikutuksen mielialoihimme. Luonnonolosuhteet ovat syvästi vaikuttaneet ihmiskunnan historiaan. Voisimmeko tulkita myös Raamatun sisältöä Pyhän maan luonnonilmiöiden mukaan.  ... Jeesuksen kotiseutu, hänen lapsuuden maisemansa Galileassa... Jeesuksen koko toiminta keskittyi kevääseen, siitä teoksen nimi: Kevään Kristus." Näin kirjan takakannessa. 

Kaavat... En varsinaisesti olisi tarvinnut yhtään lisää, mutta näköjään nämä kaikki tänäänkin mukaan lähteneet jutut olivat sellaisia, että niitä minun on vaikea vastustaa. Niinpä siis kaavatkin lähti mukaan. Voin ainakin kuvitella joskus tekeväni näistä jotain.

Liina. Niitäkään en tarvitse yhtään lisää, koska niitä minulla on ennestään jo kotoani saatuna, mutta myös muista lähteistä; kuten isännänkin suvulta. Hypistelin ihaillen enempiäkin, mutta otin lopulta vain tämän yhden. Ja siitä minulla on ainakin valmiina aikomus: Ukrainan kirjottujen paitojen päivästä innostuneena ajattelin käyttää tuon - jo vähän kärsineen liinan, sellaiseen puseroprojektiin. 

Taulu. Ihastuin kuvaan. Minulle se saa edustaa vaikkapa Pomarkkua, peltoineen ja kirkkoineen. Ja vanhaa maalaismaisemaa muutoinkin. Ja vaikkapa niitä sukujenikin vanhoja asuinsijoja, jotka ovat jääneet minulle vieraiksi. Taulu on jo  vanha, vuodelta 1956. 

---

Nämä oli Fidasta tänään. Siellä oli kaikki -50 , jota emme tienneet ennenkuin vasta sinne mennessämme. Nämä kaikki neljä ostosta maksoivat siis yhteensä vain 2,80! 10 kommenttia:

 1. Eli sielläkin on oltu kirppiksellä :)

  VastaaPoista
 2. No kyllä oli edulliset ostokset! Kuulostaa ihanalta tuo kirja, olisipa kiva löytää se jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ällistyttävää nuo hinnat:) Olen tänään tuosta kirjasta suuren osan jo lukenut ja olen tykännyt siitä.

   Poista
  2. Kihniön kirjakaupassa näkyisi olevan tuo, hintaan 4 euroa. Kansi näyttää sen takia erilaiselta, koska sitä vihreää paperikantta ei siinä näy olevan.

   https://www.kkjk.fi/product/kevn-kristus-osmo-visuri

   Poista
  3. Ja Finlandia-kirjalla näitä oli paperikansillakin.

   https://www.finlandiakirja.fi/fi/osmo-visuri-kevaan-kristus-7e3b2a

   Poista
 3. Edullisia löytöjä, tuo kirja on mielenkiintoinen ja siinä on
  kaunis kansi. Pöytäliina on kaunis ja myös taulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin jo lukea tuon kirjan, ja minusta sisältökin oli hyvä. Siinä oli myös värikuvia paikoista ja aiheista, jotka liittyi tekstiin, eli Jeesuksen toimintaan ja siihen miten hän niistä erilaisista elämän tapahtumista saattoi ottaa asioita puheisiinsa.

   Poista