perjantai 5. toukokuuta 2023

Pykäsin pitkähihaisen t-paidan

Ostin Joensuun Kontista sinisen trikoopalan. Siitä sain paidan aikaiseksi. Leikkelin yhden vanhan paidan mukaan palat. Ihan käyttökelpoinen siitä tuli. En huolitellut helmaa enkä hihansuita, enkä kaulusta takaa. Ne saavat rullautua.  Kauluksen etuosaan ompelin suunnilleen kolmion muotoisen tilkun, joka oli vähän "niinsunnäin" -palanen ja koko kaulushomma  kokeilu ja yritys päästä vähällä vaivalla...  Sen "viimeistely" vaatikin sitten eniten vaivannäköä ja pähkäilyä, kun sivusaumojen kohdat jäi rumasti näkymään. Ompelin vihdoin pienet kolmiot kaulukseen sivusaumojen päälle. Tyypillistä minulle, että kun yrittää vähällä päästä, tulee työlästä silti ja varsinkin... Isot saumat puserossa ompelin vain tavan siksakilla. Sen olen todennut ennenkin ihan toimivaksi, ei vaadi muuta.

Kuviin otin vähän koruja, mutta niitä tuskin arjessa  paidan kanssa paljon näkyy. Ellei sitten liian korkealle nouseva kaulus rupea ärsytttämään. Siihen auttaa kuvissa oleva vanha huiviklipsi. Sekin mahdollisuus on, että otan vielä tehdäkseni kaulukselle jotakin, jos siltä tuntuu.  

4 kommenttia:

 1. Hyvä tuli! Mukavaa päivää sinulle :) t. Sesse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain siitä ihan käytettävän:) Mukavaa päivää sinnekin:)

   Poista
 2. Kaunis paita. Hyvää viikonloppua sinulle! t. sunrise41.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, paita tuli sopivasti täydentämään vähän niukaksi kokemaani paitavalikoimaa:) Hyvää viikonloppua sinulle myös:)

   Poista