torstai 3. elokuuta 2023

Askartelin tänä aamuna... varustekaapin

Luetusta se tämäkin. Luetun mielessäni näin vähän kuin tilannekuvana, kun lukemani jakeen sotilas kiristää vyötärölleen vyön, pukee haarniskan päälleen, pistää kengät jalkaansa, ottaa kilven käteensä ja iskee kypärän päähänsä. Ja nappaa vielä miekan käteensä. Kyseessähän on kohta Efesolaiskirjeen luvusta 6 jakeet 13-18, (*jae alempana), jossa puhutaan Jumalan taisteluvarustuksesta ja kehotetaan ottamaan se ylle.

No sittenpä huomioin keittiössä eilen talteen ottamani pienen, mielestäni piirustushommiin sopivan kartonkipalan, jolle nyt heti löysinkin käyttökohteen: siitähän tulisi kenties hyvä vaatekaappi... Siispä piirustelin varustekaapin käyttäjän ja mainitut varusteetkin askartelin. Vanhanaikaisen näköiset on varusteet nykyihmisen silmään, mutta yhä toimivat . Jae luettelee:

"Ottakaa sen tähden yllenne Jumalan koko taisteluvarustus, niin että voitte pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaiken suoritettuanne pysyä pystyssä. 

Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä,
pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan,
ja olkoon kenkinä jaloissanne alttius 
rauhan evankeliumia kohtaan. 
Ottakaa kaikessa uskon kilpi,
jolla voittaa sammuttaa
kaikki pahan pahan palavat nuolet.
Ottakaa myös pelastuksen kypärä
 ja Hengen miekka, joka on Jumalan Sana.

Tehkää tämä alituisessa rukouksessa ja anomisessa rukoillen joka hetki Hengessä..."

 Efesolaiskirje 6:13-18 Raamattu kansalle -käännös


Tästä oli voinut paremmalla suunnittelulla saada vaikka paperinuken, jolle kaikki varusteet olisi saanut kunnolla ylle ja pysymään päällä. Nyt esim. vyötä ei voinut pukea tälle ylle, onpahan siellä muitten varusteitten alla kyllä. 
Käyttämäni kartonki oli erään kaupan neliosaisen vanukassatsin kääreestä peräisin... ☀️

2 kommenttia:

  1. Hauskasti keksitty! Varmasti kiva tehdä:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista