keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kaikessa näytä käsiala Luojan...

Tänä aamuna minulla on alkanut soida päässä virsi: "Kaikessa näytä käsiala Luojan... mahtavan viisaan, kaiken hyvän suojan... "

Se on jännä, että juuri tuollainen soi, kun ei ole mitenkään mukavan tuntuinen aamu. Pienimmät on olleet sairaana pari päivää. Toinen sentään lähti jo tänään kouluun, mutta toinen potee vielä kotona. Ajattelen tuosta laulusta siten, että se on ikäänkuin muistutuksena minulle siitä, että Luojamme näkee kaiken, tietää kaiken ja kaikki on hänen kädessään ja hoidossaan kuitenkin. Hänellä on hyvä tahto ja suunnitelma meitä varten. Se on paljon kauaskantoisempi kuin mihin meidän rajallinen järkemme riittää... Me näemme Hänen suunnitelmastaan vain pieniä vilahduksia, Hänen näkökentässään on kokonaisuus.


"... Kristuksen luokse, rakkauden tuojan, johdata meidät" .  Piti oikein nyt katsoa mikä virsi se oli. Ja sehän olikin se vanha, jo kouluajoilta tuttu, Totuuden henki. Siis virsi 484. Tuo päässäni soiva kohta siitä on säkeistö 2.  Antaapa vain soida edelleen...  joko Samuli Edelmanin äänellä tai pelkkänä soittona vaan...

6 kommenttia:

 1. Se on aina ihanaa, kun hengelliset laulut ja virret soivatheti aamusta päässä , joku sanoikin että silloin Pyhä Henki soittaa levyjä päässä :) Joskus mulla taas tule joku vaikka parin rivin säe Jumalalta ja siitä syntyykin sitten runo :) Mukavaa päivää ja paranemista lapsille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pyhä Henki soittaa levyjä päässä" - se onkin varmaan juuri niin ja samalla myös hauskasti sanottu. Ei aina tulisi valittua itse samanlaisia levyjä:) Minkähänlaisen valitusvirren olisin itse tänään "levylautaselle" mahtanutkin laittaa. Se on ihanaa kun sulla syntyy runoja. Joskus vuosia sitten mäkin jotain kirjoittelin, mutta nyt ei ole aikoihin mitään runoja syntynyt. Jo tuo toinenkin neitokainen on ollut paremmassa voinnissa tänään kun jaksaa jopa vihellellä ja on piirrellytkin lattialla jo:)

   Poista
 2. Tunnistin virren juuri kouluajoilta, siellä laulettiin aika usein. Omille lapsilla ei niitä aamuhartauksia ole niin kuin meillä. Alakoululla on kerran viikossa seurakunnan pitämä pieni hartaus n. 10 min. Muina aamuin ei mitään. Yläkoululla ja lukiolaisilla myös kerran viikossa seurakunnan pitämä ja muina aamuina jotain muuta "höpinää" oppilaat ja opettajat pitävät. Itse tykkäsin niistä aamuhartauksista ja opein paljon virsiä, osan osaan vieläkin ulkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo Totuuden henki oli yksi niistä lauletuimmista varmaan. Siltikään en saanu noin vain päähäni, että se just oli kyseessä kun mielessäni soi. Mehän saatiin alaluokilla virsikirjatkin peräti. Se on tallessa vielä. Viininpunaiseksi sen olen mieltänyt, mutta oikeastaan enemmän ruskealta se nyt näyttää. Lieneekö väri muuttunut vai mielikuvaniko on ollut väärä. Täällä ei viikottaisia hartauksia ole, mutta joskus jonkun seurakunnan edustaja saattaa käydä. Isommat sai joskus Gideoneilta (Kristityt liikemiehet) Uudet testamentit. Ruoan siunaaminen on vähän häilyvä käytäntö, jos ei siunata, on sitä muuta höpinää tilalla... Onhan sitä yleistä keskustelua ollut virsistä ja ym. uskoon liittyvistä asioista paljon viime aikoina. Kaikenlainen kielteisyys näyttää kovaa vauhtia lisääntyvän. Tuntuu, että melkein mitä muuta vain saa olla, mutta raamattuun perustustuvista asioista ei saisi puhua mitään...

   Poista
 3. Ruokarukous on alakoulussa, yhdessä ääneen lukevat. :) Nuorinman eskariaikana rukoilivat itse hiljaa mielessään jos halusivat tai osasivat. Luultavasti nyt koululuokalla ei ole eri uskontoo kuuluvaa tai sitten jojtuu porilais syntyisestä, topakasta opesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä on niin, että toisella se ruokarukous on, toisella ei.

   Poista