maanantai 2. helmikuuta 2015

Lumi teettää monenmoista

Lumien pudottelu katolta - lähes jokatalvinen homma.

Kukkulan kuningattaret - tai prinsessat.

Isoasiskoakin vaaditaan laskemaan

Minäkin suostuin vaatimukseen

Isännältä vaaditaan vapaakyytiä

Lumien pudottelu katolta tekee niin isot kasat seinänvierustalle, että aivan katonrajalla on, kun kasan päällä seisoo. Kasa on niin tiivis, ettei siihen uppoa ja sen päältä on hyvä laskea. Luolien kaivaminen on lapsilta kielletty, koska sellaisissa on omat vaaransa, vaikka kiehtovia olisivatkin. Alimmassa kuvassa ollaan menossa alas tekemään hieman lumihommia, jotka aurauksenkin jälkeen jäävät tehtäväksemme.

4 kommenttia:

 1. Eipä isäntää huimaa. :) Todella komeat kasat, sieltä saa hyvät vauhdit. Muistatko miten me kaivettiin luolia ja koulussa tehtiin pitkiä tunneleita ympäri kiekkokaukalon. Olen väliin ajatellut mikä varjelus meillä koululaisilla oli, osa kaivoi onkaloa kinoksen sisässä ja osa juoksi kasan päällä. Eikä mitään sattunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muistan sen tosiaan. Samaa olen miettinyt, että aika vaarallista touhua se oli. Muistatkos kun siinä touhussa kastui vaatteetkin aivan märiksi. Kerrankin mulla oli sukat niin märät, että vesipurot juoksi pitkin luokan lattiaa... ja niinhän ne taisi olla märät sinunkin sukkasi. Metsäntyttö

   Poista
 2. Kyllä muistan ja jotkut pojista teki paperista pieniä veneitä ja uitti niitä siinä purossa mitä meidän sukista tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan oli. Oli se unohtumaton koulutunti. Itse aineesta ei ole kyllä mitään muistikuvaa.

   Poista