maanantai 9. helmikuuta 2015

Nuoripari Hämeensillan kupeessa

Tämä kuva nuoresta parista on vuodelta 1962. He olivat tutustuneet Pikonlinnassa, jossa toinen oli töissä ja toinen potilaana. Tämän kihlajaiskuvan Tampereella Hämeensillan kupeessa otti nuori sukulaistyttö.Naimisiin he menivät  9.2.1963. Myöhemmin kuulin tämän mieshenkilön pitäneen itseään tuolloin jo vanhana... Hän täytti sinä vuonna 33 v. Nuori vaimo oli 10 v nuorempi. Vaimon sisar meni naimisiin seuraavana päivänä miehensä kanssa. Alunperin siskosten oli tarkoitus mennä naimisiin samana päivänä, mutta koska tällä nuorellaparilla ei ollut kirkkohäihin sopivaa vaatetusta,  suunnitelma muuttui ja kuvan nuoripari vihittiin Kangasalan pappilassa (tai seurakuntakodissa?) He olivat kuulemma ensimmäinen siellä vihitty pari. Vihkijänä toimi Emil Ponsimaa. Sisko puolisonsa kanssa vihittiin seuraavana päivänä kirkossa. Tänään tästä vihkitoimituksesta on kulunut 52 vuotta, mutta näin kauan he eivät yhdessä ehtineet olla.  Vanhempani saivat 31 yhteistä vuotta. Isä kuoli vuonna 1994.

2 kommenttia:

  1. Kaunis pari. Kuvan jossa he istuvat muistan nähneeni ja ihastellut äitisi hametta. Mun äiti ja isä on myös vihitty pappilassa. Se 94 on ollut murheinen Ollin äiti kuoli myös ja mun isä halvaantui.

    VastaaPoista
  2. Se on merkillistä kun joskus ikäviä asioita kasaantuu johonkin vuoteen. Tuosta äitini hameesta, tuommoinen olis kyllä itselläkin kiva. Aika yksinkertainen malli kuitenkin, että jotain tuontapaista voisi joskus yrittää saada aikaiseksi.

    VastaaPoista