tiistai 24. helmikuuta 2015

Nuorenmiehen takin lyhennys

Siinäpä projekti johon en todellakaan innolla käynyt käsiksi. Kyseessä oleva villakangastakki ostettiin 4 vuotta sitten ihka uutena Ellokselta vanhojentansseja  varten. Pitihän puvun päälle saada asiaan kuuluvan näköinen takki. Sen jälkeen se ei juuri ole käytössä ollut ja nuorimies esitti joskus ajatuksen, että se olisi mieluisampi lyhyempänä. Sivuutin ajatuksen siltä seisomalta. Eihän hienoa, pitkää (lähes polviin ulottuvaa), tyylikästä takkia nyt kannata ruveta lyhentämään... Se oli minun mielipiteeni. Ja se piti. Muutaman vuoden.

Mallina isäntä

Nyt sitten rupesin ajattelemaan toisin. Kun olin nähnyt ettei takki tosiaan käytössä ole ja nuorimies rupesi jälleen puhumaan takin lyhennnystä. Ja kaiken kukkuraksi suunnittelemaan villakankaan ostoa ja takin tekoa - itse! Joten otin ja lyhensin sitten sen takin. Edellisellä käynnillään katsottiin millainen pituus olisi mieluinen. Ja eikun leikkaamaan sitten... Kyllä vähän hirvitti toisen takkia leikata. Olenhan omia takkejani kyllä lyhennellyt, mutta onhan se vähän eri asia jos omansa pilaa...Leikkasin takista pois 14 cm. Tarkoitus oli kääntää sitten noin 5 cm, mutta eihän se ihan niin yksinkertaista ollut. Kun olin saanut sitä alustavasti käännettyä, huomasin takin näyttävän edestä pidemmältä, joten käänsin edestä enemmän. Hihansuutkin olivat helmasta katsottuna eri korkeudella... No, mittasin hihat ja niissähän oli valmiiksi pituuseroa noin sentin verran. En ruvennut nipottamaan niiden kanssa. Muuten yritin kyllä saada kelvollista jälkeä aikaiseksi mutta eihän tämä nyt mitään räätälinjälkeä ole. Helmankin ompelin koneella, vaikka ensin oli tarkoitus tehdä se käsin. Tämä  siksi, koska se käänne ei ollut tasaleveä. Käsin ompelin sitten vuorin kiinni helmakäänteeseen.


Kyllä jossain vaiheessa ajattelin, ettei olisi pitänyt moiseen projektiiin ruveta. Nyt se kumminkin on tehty. Pitäisköhän tilata suklaalevy palkaksi:) Isäntä oli välillä projektissa mallinukkena ja hän sanoi, että tämäntyylistä voisi ajatella itsekin pitävänsä. Hän sitten sai olla mallina myös valmiin takin kanssa. Ensin tosin minun piti parturoida hänen tukkansa...

Takista ei löytynyt ainakaan eilisellä etsimisellä sellaista kuvaa, jossa se olisi ollut nuorenmiehen päällä. Kaikki vanhojentanssikuvat olivat sisällä otettuja. Jos olisin tämän huomannut, ennen takin leikkaamista, siitä olisi voinut ottaa kuvan alkuperäisessä asussaankin.6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. :) Kaikkeen sitä äitinä ja vaimona joutuu räätäli ja parturi, kauniisti on isännän hiukset leikattu. Voi olla, että sinulle tuodaan kangas uuden takkin tekoa varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä parturointia on tullut aina välillä tehtyä. Sitä oppia sai jo lapsena kun isän tukkaa piti leikata. Sitä entisaikojen parturointikonetta eli "klippuukonetta" en kylläkään tykännyt käyttää. Nyt homma hoitui saksilla kuten usein ennenkin. Joskus on ollut parturointikonekin käytössä kyllä. Jos isäntä mielii tosissaan tuontapaista takkia, niin sen olisi kyllä syytä olla valmis takki:)

   Poista
 2. Hyvää jälkeä tuli tukassa ja takissa! Ja nuorelta näyttää kuvassakin oleva mies! :)
  /Leena-serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväinen tuo tuntui isäntäkin tukkaansa olevan:) Hyvä, että tuli nyt leikattua. Olihan hän jo jonkin aikaa valitellut tukkansa olevan sellainen "turake". Ja minustakin tuo isännän kuva on ihan hyvä, mutta mies itse tuumi, että pienempi kuva olisi pitänyt olla...

   Poista
 3. Hyvältä ainakin näyttää isännän päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti poikakin on sitä mieltä, kun näkee sen livenä. Oli kyllä jo blogista nähnyt ja hyvältä kuulemma näytti:)

   Poista