maanantai 8. kesäkuuta 2015

Näitä löytyy metsästäMunankuoret löytyivät viime- tai toissavuonna kallioilta. Joku kuorenpala pilkisti esiin lehtien alta. Varovasti kun poisti lehdet, niin löytyi nämä. Siinä oli ollut pesä ikäänkuin pienellä "hyllyllä", juuri pesänkokoisella. Munat näyttävät ihan samalta kuin kananmunat... Minkä sitten lienevät. Ja siellä samassa paikassa ne kuoret ovat edelleenkin.Ja tässä  eräs pieni, jota ei luonnossa aina
 huomioi sen pienuuden tähden.

Tältä näyttää pikkuruinen jäkälä ihan läheltä.

Tämä löytyi muutama päivä sitten. 


Suonpohjan kaunistus.12 kommenttia:

 1. Luonnon pientä kauneutta! Tuosta eilisestä kirjoituksesta sen verran, että täällä satoi tänään oikein rankkoja yht äkkisiä kuuroja, sekä vettä että rakeita...ja sitten ukkosti. Elmo-koira pelkää ukkosta ja taas haukkui ja tärisi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä tuli nyt niitä rakeita. Täällä nimittäin tuli niitä silloin helluntaina, jolloin tuo rentukkakuva otettiin. Justiin kerkisimme takaisin kotiin ja sisälle suolta, kun niitä alkoi tulla. Ei ole ukkosilmat mukavia itsellekään, saati eläimelle, joka pelkää. Itse muistan lapsuudesta, että salamat saattoivat näkyä yöllä pelottavasti vaikka kuinka olisi kokonaan mennyt peiton alle.

   Poista
 2. Luonto on kaunis. Syntymä ja kuolema kauniin valkeat "kalkkijämät" jäävät luonnon ravinnoksi. Kannattaa kulkea silmät avoinna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se juuri onkin metsässä kulkemisessa niin hauskaa, kun aina voi silmään osua jotakin mielenkiintoista tutullakin reitillä. Jos ei ole kiire mihinkään, niin voi kuljeskella hitaasti yksityiskohtia katsellen. Ja vaikka ei mitään erikoista silmään osuisikaan, niin on se metsä ainakin jotenkin rauhoittava.

   Poista
 3. En muista tuon alimmassa kuvassa olevan kasvin nimeä ja kiinnostaisi tietää.

  Olen itsekin kuvannut luontoa. Täällä vähän etelämpänä kukkivat parhaillaan esimerkiksi kielot, metsäkurjenpolvet, metsätähdet ja suopursut. Eilen näin haarapääskyjä retkeillessäni tuolla vähän kauempana.

  "Metsätähti"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvin nimi tuli jo mieleen: vaivero!

   "Metsätähti"

   Poista
  2. No, jopas jotakin... Jännä juttu, en nimittäin ollut tuota kuvatessa ollenkaan miettinyt mikä se on. Olin juuri katsellut siellä kukkivia mustikoita ja laitoin sen mielessäni vain niiden (tai puolukoiden, jotka vasta aloittelevat kukintaansa) joukkoon ollenkaan ajattelematta koko asiaa. Nyt kun näin tuon kommenttisi, piti minun oikein netistä katsoa tuo Vaivero. Ennestään tuntematon nimi minulle. Onhan minun täytynyt noita muinakin vuosina nähdä siellä. Aina oppii uutta. Kiitos Metsätähti:) Juuri toissapäivänä sentään huomasin erään toisen ihmetyksen aiheen, josta tämän jälkeen olisikin tarkoitus tehdä pieni juttu. Juuri äsken latasin kuvat koneelle...

   Poista
  3. Tai itseasiassa, juolukaksihan minä sitä lienen ajatellut. Aika samantapainen sen kanssa, mutta näkyy tämä vaiveron kukka olevan sirompi kuin juolukan. Netistä kun katsoin, niin juolukan kukkahan onkin pyöreämpi, ei noin teräväkärkinen.

   Poista
 4. Vaivero on uusi tuttavuus, olen ja yhä asun alueella jossa ei vaiveroita ole, Itä-Suomi taitaa olla sen suurin kasvualue. Aina oppii, nyt tunnen senkin kun sinne joskus tulen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInustakin oli hauskaa, että opin tuollaisen uuden nimen:) Ja täällä Itä-suomessahan sitä tosiaan varsinkin on.

   Poista
 5. Ihmeellisiä muotoja on Luojamme luonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja niiden tutkailu tuolla metsässä on kivaa ja rauhoittavaa.

   Poista