maanantai 15. kesäkuuta 2015

Pikabolero

Tämä on sellainen halki, poikki ja pinoon juttu. Mistä lienen napannut tämän idean, mutta bolero syntyy nopeasti. Itse käytin jo parhaat päivänsä nähnyttä t-paitaa. Tämä sama ideahan toimii, on sitten kyseessä ihan minkämittaiset hihat tahansa.


Näin se menee. Ensin saksitaan pusero edestä halki. Parhaiten tähän muuten sopii sellainen v-aukkoinen paita. Sitten leikataan helmasta kaitale pois, jolloin tekele lyhenee jonkin verran. Siinä leikatussa voi olla vähän enemmänkin kuin vain se helmakäänne. Sitten se leikattu kaitale poikkaistaan kahtia. Nämä leikatut kaitaleet on sitten ne tulevan boleron solmintanauhat. Sitten laitoin sen boleron etukappaleen ja solmittavan osan oikeat puolet vastakkain siten, että solmintanauha oli hieman kauluksen yli. Siitä käänsin ylimenevän osan nurjalle. Ompelin nauhaosan boleroon kiinni ja käänsin nauhaosan oikeaan asentoonsa. Toivottavasti allaoleva kuva selventää asiaa.  Mitään huolitteluja ei tässä tarvitse tehdä.


Hame on kirppislöytö ja niin ovat asun kaikki muutkin osat. Asusta enemmän kuvia ja selostusta Metsäntytön vaatekomerolla (katso tästä).

6 kommenttia:

 1. Hmm, tekiköhän blogger taas vanhanaikaiset vai mokasinkohan itse kommentin lähetyksen. Joka tapauksessa, näppärä idea ja hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein tämän joskus viime kesänä hellemekon pariksi:) Vielä kun ei niitä helteitä ole näkynyt, niin käyhän tämä sateiseen päiväänkin näköjään. Ja bloggerista puheenollen, mulla oli tänä aamuna yllättäen jutustani noin 20 luonnosta... Ja kommentteja menee ja tulee välillä tuplana. Ei oikein kiva juttu.

   Poista
 2. Täähän onkin nerokas tuunaus! Tämmöistä olen kaivannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on helppo ruveta, kun ei vie paljon aikaa:)

   Poista