torstai 24. syyskuuta 2015

Karvarousku ja Sananjalka

Karvarousku eli Karvalaukku, jota nimeä meillä kotona käytettiin minun lapsuudessani. Tosin esiintyy sekin nimitys vielä esim. Luontoportin sivulla.Tämän yksilön kuvasin tänä aamuna ihan kotipihassa. Nämä ovat minusta niin hauskan näköisiä vaaleanpunaisen värinsä ja karvareunuksen vuoksi. Siellä näkyi muitakin samanlaisia ympärillä. En vain ollut huomannut näitä aiemmin lainkaan, lehtien seassa kun olivat. 

Samalla kävin metsässä myös ja siellä olivat nuo jo ruskeiksi menneet Sananjalat. Niitä kasvaa siellä vain yhdessä paikassa. 


6 kommenttia:

 1. Tosi söpöjä luontokuvia! Tänä syksynä on sieniä huonosti täällä meilläpäin, Hämeessä.

  "Metsätähti"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Olen muuten ihmetellyt tuota samaa, siis sieniasiaa. Eikös jossain vaiheessa puhuttu, että on hyvä sienivuosi ja nyt kuitenkaan en ole nähnyt kaikkia niitä, joita yleensä on ollut... Suomuorakasta on ollut täällä yleensä ja nyt en ole nähnyt ensimmäistäkään. Kanttarelleja kyllä saatiin se tavanomainen kerralla syötävä satsi ja nyt oli tullut niitä vähän lisää. Muutama suppilovahverokin näkyi nyt. Ei vain ole yhtään innostusta mitään kerätä ja joinakin vuosina sitä on oikein odottanut pääsevänsä keräämään jotain.

   Poista
 2. Karvalaukkua en ole montaa täällä ollessa nähnyt, kotona niitä kyllä oli. Meillä on myös vähän sieniä ja puiden sekä pensaiden lehdet ovat ruskeat kuivuudesta. Vaikka tuntuu siltä, että koko kesä satoi on sademäärä ollut pieni, lisäksi aika kylmää pitkän aikaa. Tiistaina kävin sieniä hakemassa ja saalis oli yksi haaparousku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika laiha oli sienisaalis:( Oli tämä aika kummallinen vuosi säiden suhteen. Tänä vuonna ei muuten sitten Pihlajissa ollut lainkaan marjoja, kun niitä silloin viime vuonna oli puut täynnään.

   Poista
 3. Karvarousku on mun lempisieniä, tykkään voimakkaista sienistä. Tasan kaksi karvarouskua olen tähän mennessä nähnyt tänä syksynä. Jospa niitä vielä tulee. Karvalaukuksi niitä meilläpäinkin kutsuttiin ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli tuo yksilö, ja samanlaiset kaverinsa, piilouneet niin lehtien sekaan, että olin tyytyväinen kun tuon yhden näin - ja sittenhän näinkin yht`äkkiä siinä monta:) Siinä oli myös pieniä tulollaan.

   Poista