keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Neulatyyny

Tämä kippo, jossa toinen lintukin on menettänyt puolet pyrstöstään, löytyi taannoin kirpparin ilmaislaatikosta. Minusta se oli silti niin ihastuttava, että otin sen. En tiedä, mihin tarkoitukseen tämä on alunperin ollut, mutta keksin sille tarkoituksen ainakin nyt: neulatyyny.


Ostimme viime jouluna yhdelle tyttärelle neulatyynykirjan, ja siinäpä sitä onkin houkuttavan näköisiä malleja. Malleja oli hyvin erilaisia ja joku oli tehty teekuppiin. En nyt löytänyt sitä meidän kirjaa (ties missä kirjakasassa se taas on), mutta tässä on linkki yhteen tosi edulliseen (4,80 euroa) neulatyynykirjaan. Siinä on malleja monenlaisia ainakin:  http://www.adlibris.com/fi/kirja/supersopot-neulatyynyt-9789513170561.


Tämä minun kipponi käy ihan sellaiseen siis. Ensin leikkasin vanhasta lakanasta pyörylän, jonka rypytin pussiksi. Sitten tilasin hiekat... Eli ulkona oleville, ja juuri sopivasti hiekkakasalla oleville, neitokaisille vain huikkaus, että toisivat hiekkaa minulle ja sitten etsin sopivaa kippoa siihen. Ja kun äkkiä piti joku sopiva löytää, niin pesupallo osui käteen. Se olikin siihen ihan hyvä:) Siitä oli helppo kaataa hiekat pussiin. Kippo oli kuitenkin aika syvä, ja minun pussini jäi melko litteäksi, niin jotain piti saada pohjalle. Tytöt olivat juuri muutama päivä aiemmin ostaneet kirpparilta valkoisia styroksisia "omenia" askarteluun. Pyysin yhden niistä ja leikkasin yläosan pois. Alaosa oli juuri sopiva kipon pohjalle. Sitten tein raitakankaasta varsinaisen päällisen neulatyynyyn. Ei siitä tullut niin hyvä kuin kuvittelin alkuun, koska en saanut sitä ihan pyöreäksi. Saa kuitenkin kelvata noin. En liimaa näitä ainakaan vielä mitenkään kiinni. Katsotan kuinka toimii näin. Ja löytyihän se meidänkin neulatyynykirja sitten. Kyllä se oli tuo sama kirja kuin tuossa linkissä. Meidän kirja ostettiin ihan paikallisesta kirjakaupasta.


Ylläolevassa kuvassa pari muuta neulatyynyäni. Keskimmäisen noista teki vanhin neitokainen ala-asteaikoinaan. Siinä on kuminauha, että sen saa ranteeseen. Oikeanpuoleinen on jostain ompelutarvikepakkauksesta tullut.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä on hieno ja kankaanraita on ihan saman värinen kuin ruusu jalustalla. Neidin tekemä tyyny on tosi kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin olisi muuten tullut tehtyä, mutta kun löysin tuon kipon.

   Poista
 2. Voi, ompa kiva pikkuinen projekti! Ymmärsinkö nyt ihan oikein - lakanasta tehdyn pussin täytät hiekalla? Eikö nuppineulat sitten tylsisty? Olen aina luullut, että neulatyynyn täyte on pumpulis tai kangasjämiä. En ole kylläkään sellaista koskaan tarkemmin tutkinut.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aika oudolta se hiekka kuulostaakin. Tuossa kirjassa käytettiin joihinkin hiekkaa, mutta se oli jotain erityistä hiekkaa. Juuri se neulatyyny, joka oli kirjan kannessakin oli hiekalla täytetty ja kirjassa oli siitä, että hiekka pitää neulat terävinä. Kirjassa oli myös, että tavallinen hieno hiekkakin käy, samoin akvaariohiekka, mutta ei sementtihiekka. Luultavasti tuo minun neulatyynyni jääkin enemmän koristeeksi, koska se ei ole niin käytösssä kätevä kuin nuo muut.

   Poista
  2. Kiitos kun selitit! :) Itse tarvitsisin neulatyynyn ja juuri tällainen kuppimalli tai sitten peltipurkkiin tehty kiinnostaisi. Jos vaikka parittoman sukan vielä saisi upotettua projektiin niin hyvä olisi. Askartelu- ja ompelutaidot ovat itsellä kyllä täysi nolla..

   Poista
  3. Joku tälläinen neulatyynyprojekti voisi olla ihan kiva. Eikä niissä vikaankaan voi kovin mennä:) Tuli vielä mieleen noista täytteistä, että olihan niissä useissa kirjan malleissa sitten jotain vanua myös käytetty. Tuohon hiekalla täytettyyn painuu kyllä kivasti se neula. Kenties minäkin teen jotain kokeiluja vielä. Noista muista neulatyynyistäni tuo kuminauhalla varustettu on jäänyt vähemmälle käytölle, koska siihen ei neula uppoa ihan niin helposti kuin tuohon toiseen. Ihan käypäinenhän sekin on, mutta kun on vertailukohtana vielä sujuvampi.

   Poista