tiistai 22. syyskuuta 2015

No, ei onnistunut nyt...

On tietysti aika tyhmää ostaa tietentahtoen ihan liian pieni pusero... mutta minä nyt kumminkin tein niin. Se oli minusta niin kaunis ja  arvelin saavani kehiteltyä siitä jotenkin käytettävän... ehkä. Kun vedin tämän kotona päälleni (sattui olemaan farkut sinä päivänä), niin sepä näyttikin hauskalta niitten kanssa.

Puseron (Vila) rakenne on tosi erikoinen. Helposti nuo liehukkeet kääntyvät eteen ja varsinainen napituslista kääntyilee jonnekin piiloon (toisaalta siinä se mahdollisuus piili...).  Sitten sitä miettiikin, että kuinka tämä nyt oikein onkaan.
 Kuvassa se on aika selkeä tapaus.

Rupesin siis miettimään, kuinka saan etumukseen lisää leveyttä. Tässä puserossahan on oikeastaan kaksi napituslistaa. Alempi on se varsinainen, kokonaan napeilla varustettu ja juuri se olisi pitänyt olla leveämpi. Päälimmäinen on sellainen liehuke, jossa on ylhäällä yksi nappi. Siitä arvelin saavani sen lisäleveyden. Ajatuksena oli jättää alin nappilista pois käytöstä tykkänään. Totesin tuon liehukkeisen osan niin leveäksi, että kokeilin ommella vain nuo liehukkeen ulommaiset reunat vain yhteeen. Pusero sopi vetää päälle ihan hyvin näin, mutta sitten tuohon rintamukseen jäi aikamoiset pussit niistä kaikista käänteistä, jotka puseron erikoinen rakenne teettää. Tein yhden yritelmän kaventaa liian pois, mutta ei tullut hyvä, eikä se näyttänyt yhtään varmemmalta ruveta toiseenkaan yritykseen. Mitään kovin monimutkaista korjausta en halunnut ruveta väsäämään, joten päätin palauttaa tilanteen melkein lähtökuoppiin (etureunojen pystyompeleet napituslistojen viereen jätin) eli ompelin nuo irrottamani napit takaisin.


No, kun olin ne ommellut ja vedin taas puseron päälleni mietintää varten - ne napit oli kyllä hyvin ommeltu - mutta sinne nurjalle...

4 kommenttia:

 1. Mun se uusi kirppis-ostos, pinkki takki, on muuten kans Vila-merkkinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä merkillä vaikuttais olevan ihan kivoja malleja:)

   Poista
 2. No tekevälle sattuu. Kyllä sinä jonku ratkaisun keksit, napien siirron jälkeen. :) Paidan malli on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin paidan kaapin hyllylle jäähylle. Katon sitten myöhemmin mitä teen seuraavaksi.

   Poista