maanantai 11. huhtikuuta 2016

Suuren otuksen jäljet

 Onneksi otin kameran mukaan, kun sunnuntaikävely metsässä antoi tämmöiset kuvattavat.Tässä muutama päivä sitten sain ystävältäni tekstarin, että Lieksassa on jo kuvattu karhu tallustelemassa, eli herätty on. Ihan kiva - karhulle. Mutta ei niin meille. Ainakin on mielessä, että niitä tuolla voi olla, vaikka ei itse niitä näkisikään. Ja  nämä tallustelut oli vähän runsaan sadan metrin päässä pihasta. No, eivät ihan tuoreita olleet, joten mekin jatkoimme metsässä tallustelua. Seurasimme jälkiä vähän menosuuntaan, mutta sitten enemmänkin sinne, mistäpäin ne tulivat. Tiellemme tullessa ne katosivat. Osittainhan maa on sulaa.


 

Lähdimme etsimään  entisiltä kulkupaikoilta rotkon suunnasta, mutta emme enää jälkiä nähneet. Jäimmepä sitten muuten sinne kuljeskelemaan ja katselemaan paikkoja talven jäljiltä.

8 kommenttia:

 1. Hui, karhu! Onneksi ei tälläpäin luultavasti liiku...vaan mistäs sen tietää, onhan täällä susiakin ja ilveksiä.. Isot on tassunjäljet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kans tykkää, että näissä nurkissa tuommoinen pyörii.

   Poista
 2. Hui! Olisipa mukava nähdä karhu läheltä, mutta vain seinien sisältä katsottuna. Olen usein miettinyt, mitä tekisin, jos karhu tulisi luonnossa vastaan. Ottaisinko siitä kuvia? Luultavasti jähmettyisin paikalleni kauhun valtaamana, enkä osaisi tehdä yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en haluaisi nähdä karhua täällä, koska jos vielä näkisin sen oikein, niin en varmaan uskaltaisi mennä ovesta ulos enää. Minä koin joskus sellaisen hetken kun luulin näkeväni karhun; säikähdin, meni kuuma säväys lävitseni ja onneksi hetken päästä tajusin, että sehän onkin vain puun juurakko:)

   Poista
 3. Huh miten lähellä karhu on käyskennellyt! Todennäköisesti se on jo ehtinyt kauas. Meillä maalaiskodista muutama kilometri on myös tallustellut ainakin kaksi eri karhua, sanovat metsämiehet. Minä en ole nähnyt vielä niitä jälkiä enkä kai ehdi nähdäkkään kun lumet on tainnut jo sulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin katosi jäljet johonkin sulaan. Täällä noita ilmeisesti aika usein pyörii, kun joku metsästäjä kertoi isännälle toissakesänä, että tuolla rotkon suunnalla semmoinen oleskeli silloin.

   Poista
 4. On ne isot tassut ja pitkät askeleet. Toivottavasti on tarponut kauas teidän kotoa.

  VastaaPoista