lauantai 30. huhtikuuta 2016

Tuubihuivi ja kännykkälaukku kierrätysmateriaalista

Ensinnä muuttui hameenhelma tuubihuiviksi. Hameesta olisin kyllä tykännyt kovasti ihan sellaisenaankin, mutta kun se oli liian kitjake. Hameen vuorin olen jo aiemmin hyödyntänyt alushameena ja nyt sitten tämä päälikangas muuttui tuubihuiviksi lisäämällä vain pitsi (kirppikseltä hankittu) siihen leikattuun reunaan. Kangas on kevyttä viskoosia.


Tätä voi käyttää päässä, kaulalla ja hartioillekin se asettuu mukavasti.


Lisää kuvia huivista voit nähdä tästä: Roosaa ja mustaa.


Toinen juttu oli kännykkäpussiksi tarkoittamani pikkulaukku. Tämän olin jo laukun muotoon ommellut aiemmin, mutta puuttui kaikki kiinnitys- ja kantosysteemit. Ja koristelu, johon käytin samaa pitsiä kuin tuubihuiviinkin.


Kantosysteemi olikin vähän päänvaivaa aiheuttava. Hommaa hankaloitti se, että olin jo ommellut sen laukun muotoon. Löysin sitten muksujen kirpparilta joskus hankkimasta tilkkupussista tulleet laukunhihnat (joita oli useampia) ja sieltä löytyi se tähän sopiva. Laitoin taakse kujan (piti purkaa jo ommeltuja reunoja, että kujan ompelu onnistui) ja sinne sisuksiin upotin valtaisan klemmarin johon kantoremmin hakaset saa kiinni. Kiinnitykseen katsoin pitsin kanssa parhaiten sopivan napin ja sille piti sitten lenkki kehitellä. Pitsi tarvitsi alleen tukikankaaksi vähän samaa takkikangasta, josta koko laukku on peräisin, eli nuorenmiehen takin lyhennyksestä jääneitä paloja käytin.


 Tähän loppuun vielä kuva muutaman vuoden takaa, jossa huiviksi päätynyt hame on ihan alkuperäisessä käytössään.


Tuossa kuvassa näkyy, kuinka pääliskerros on alushameosaa lyhyempi.  Se taas johtui siitä, että hame oli minulle turhan kapea. Vaikka siinä joustoa olikin yllinkyllin vinoon langansuuntaan leikattujen kappaleiden tähden, niin hame siis levisi ja lyheni päällä.  Ja juuri sen vuoksi se nyt sopii leviämään hartioillekin:)

Osallistun tällä jutulla VillaNannan kierrätyshaasteeseen.

6 kommenttia:

 1. Nokkelaa ja näppärää. :) Tuli varmaan hyvä huivi kun tuo kangaskin on niin nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Aika sen sitten näyttää kuinka huivia tulee käytettyä. Ainakin oli helppo tehdä eikä ole sähköinenkään.

   Poista
 2. Loistava idea ja hieno lopputulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo huivi varsinkin oli hauska tehdä, kun oli vain pitsin ompelu reunaan. Tavallaan laukkukin, kun siinä oli enää jäljellä hauskemmat tehtävät. Ylipäänsä tykkään eniten tämmöisistä nopeahkoista tuunausjutuista, niin ei tarvi kaavoja piirrellä yms. ja ensin ruveta lasten tavaroita lattialta raivailemaan, että mahtuu jotain tekemään.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos:) Tämmöiset ompelut on hauskimpia tehdä, kun ei tarvi ohjeita tutkailla.

   Poista