keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Jonkun ison otuksen aamuiset jäljet

Olimme eilen aamulla kävelemässä taksille. Pihasta lähdettyämme ensimmäisen mäen alla, paikassa jota nimitämme "mutkaksi", oli isot jäljet. Samanlaiset olivat siinä muutamia päiviä sitten, mutta koska niihin silloin oli jo sadellut lunta, en niitä ruvennut sillä kertaa kuvailemaan. Nyt ei jälkien päällä ollut lunta ja noudin kameran, kun olin saanut lapset taksin kyytiin.

Siinä elukan jäljet oikeassa reunassa...


Tästä kohdasta se oli tullut metsästä tielle. Siinä se sitten kulki saman matkan kuin mekin, eli postilaatikolle asti. Aamun pimeässä en jäänyt tutkailemaan minne suuntaan se siitä oli jatkanut.


Tuossa alla näkyy kuinka jäljissä on kaksi yksittäistä tassunjälkeä ja sitten on kaksi tassunjälkeä samassa.


Pitkät matkat sen jäljet kulkivat aivan tien vasenta laitaa pienessä traktorin painamassa urassa.Päivällä otettiin sitten vielä muutamia kuvia jäljistä mustavalkoisena sillä ajatuksella, että josko jälkien yksityiskohdat paremmin erottuisivat. Noissa kuvissa taas on se huono puoli, että jos ne suurentaa, kuvanlaatu ei suinkaan parane...Päivällä se sitten selvisi, että siitä se oli postilaatikon kohdalta mennyt yli tien ja jälleen metsään.


Minkä jäljet nuo nyt sitten olivat? Onko ne ilveksen? Sellainenhan täällä tallusteli ihan pihassa kerran: http://vaaranlaella.blogspot.fi/2016/05/ilves-pihassa.html

Suuren otuksen jälkiähän täällä on nähty ennenkin, kuten tässä, vähän erilaisia: http://vaaranlaella.blogspot.fi/2016/04/suuren-otuksen-jaljet.html

8 kommenttia:

 1. Minun silmään näyttäisi ilvekseltä. Niillä on tassun jälki aika pyöreä ja on kulkenutkin samoin kuin kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne varmaankin sitten ne on. Itsekin sitä mietimme just sen takia, kun jälki oli noin pyöreä ja jäljet tuommoisena jonona meni.

   Poista
 2. Voivat ollakin ilveksen jälkiä...täälläpäin on myös ilveksiä, mutta en taida olla koskaan nähnyt niiden jälkiä...tai sitten en vaan ole kiinnittänyt huomiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aivan onneton tunnistamaan mitään jälkiä, vaikka katsoisinkin jostain niitä. Usein ne näyttävät niin toistensa kaltaisilta pienin eroin. Näistä nyt oli kaiketi oikenlainen aavistus.

   Poista
 3. Onpa mielenkiintoiset jäljet. Isot tosiaan! Voipa hyvin olla, että ilveksiä siellä liikkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan isot nuo jäljet. Luin ilveksistä, että ne kulkee usein samoja, omia polkujaan ja tekee pitkiä kierroksia, jopa satojen kilometrien lenkkejä.

   Poista
 4. Ilves tuli munkin mieleen,mielestäni ne tuontapaisia jälliä 70- luvulla meidän nurkilla oli. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita minäkin sentään osasin uumoilla hiukan, vaikka ihan onneton olenkin jälkien tunnistamisessa:)

   Poista