tiistai 3. tammikuuta 2017

Jouluna 1975 saatua

Sain ainakin kaksi kirjaa silloin. Kotiväeltä oli Luonnon kultainen kirja ja joltain tutulta on sitten tuo Tullus. Kummatkin olivat kovin mieluisia ja kiehtovathan nuo yhä. Luonnon kultainen kirja on Tammen ja heillähän ovat ne pienet "Tammen kultaiset kirjat",  joita itsekin tuli lapsena Pomarkun kirjaston lastenosastolta lainailtua. Nykyäänhän niitä on uustuotantonakin. Tullus on Kuvan ja Sanan.Luonnon kultainen kirja on upein kuvin varustettu ja kun sitä tarpeeksi kauan katselee, voi itsellekin tulla kuvantekemisen halu.  Kovin katseltu tuo kirja aikanaan oli ja sen kyllä huomaa, kannetkin ovat aivan irti. Jossain vaiheessa olin teipannut kirjan reunoja niitä säästääkseni, mutta nyt ne teipit irtoilevat, joten ei ollut hyvä idea. Parempi olisi ollut vaikka muovittaa koko kirja.
Ja sitten tuo Tullus. Olisin mieluusti lukenut näitä sarjiksia enemmänkin, mutta mahtaako niitä suomeksi olla enempää kuin tämä yksi kirja, jossa onkin sitten useampi tarina. Ja niin paljon on kiehtoneet tässäkin kuvat, että on pitänyt itse kirjan sivuillekin jotain yritelmiä tehdä.


---
Tämä juttu taas tämmöisenä "väliheittona" ja kuvat sängyssä maaten otettuja. Tuntuu olevan pää tyhjä kaikesta muusta paitsi siitä, kuinka voidaan. Eilen kävin lääkärissä ja sain lääkekuurin korvatulehdukseen. 

8 kommenttia:

 1. Varmasti kivoja kirjoja. Ei ihme, että innostivat itseäsikin piirtelemään. Voi ei, korvatulehdus on kurja tauti. Toivottavasti pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu jotenkin siltä, että vanhoissa kirjoissa saattaa olla nuo piirretyt kuvat paremmin aikaa kestäviä, kuin jos olisi sen aikaisia valokuvia. Toivottavasti tosiaan tautini hellittää ja lääkkeet sopii. Onneksi korvatulehdukseni ei ole kivulias, mutta sen se tekee, että parempi korvani on nyt se huonompi ja esim. puhelimessa puhumisesta ei tulisi mitään.

   Poista
 2. Kivoja muistoja. Hienoja kuvia tuossa Luonnon kultaisesa kirjassa. Paranemista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sulle sinne! On mukava, kun on jotain lapsuudesta tallella, vaikka kaikkea on monien muuttojen kautta laahattu paikasta toiseen.

   Poista
 3. Kauniita tuon kirjan kuvitukset. Tullus oli myös veljelläni. Minä en koskaan siitä kiinnostunut, kun näytti poikien kirjalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, se taitaa näyttääkin enemmän poikien kirjalta, mutta minähän luin Tarzaneitakin:)

   Poista
 4. Luontokirjan muistankin, yhdessä monesti katseltiin. Paranemisiin, meillä meni joulu kanssa maaten kaikki kipeänä. Eikä vieläkään terveitä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirja oli kiva katseltava. Paranemisiin sinnekin sitten! En ole kunnossa minäkään vielä, kuuri menossa.

   Poista