lauantai 31. joulukuuta 2016

Ihan toisin

Tämän aamun mietteitä, kun mietin tätäkin joulunaikaa, joka  meni hiukan toisin kuin sitä kuvitteli tai halusi.

Jeesus, sun seurassasi menee asiat usein aivan toisin, kuin oletamme. Niinhän se tosin oli jo alusta alkaen. Varmasti vanhemapsi olivat pettyneitä olosuhteisiin, joissa synnyit. Eihän heille ollut tilaa edes majapaikassa ja alkeellisissa oloissa piti äitisi synnyttää ja laskea sinut eläinten seimeen nukkumaan. Kuitenkin vanhempasi olivat saaneet kuulla ja kokea suuria ja saivat edelleenkin, kun paimenet tulivat kertomaan kokemaansa ja sitämyöten lasta katsomaan. Sitten tulivat tietäjät; ihmeellisiä vieraita kaukaisilta mailta, ihmeellisine asioineen ja lahjoineen. Ja sitten seurasi taas ikävä yllätys, kun piti yllättäen lähteä pakomatkalle Egyptiin... mutta ainakin reissun rahoitus oli kait järjestetty sen tietäjien käynnin ansiosta. Vanhempasi tiesivät, että kaikista epämiellyttävistä yllätyksistä huolimatta, he olivat Jumalan suunnitelmassa. Vaikka elämä oli kuin "vuoristorataa", he tiesivät, että kannattaa pysyä mukana suunnitelmassasi; seurata enkelin antamia ohjeita.

Kun olit tullut aikuiseksi, lähdit kulkemaan. Varmaan läheisesi olisivat toivoneet sinun toimivan toisin; asettuvan aloillesi vaikkapa, perustavan kenties perheen ja hankkivan hyvän aseman... joka tulevalle suuruudelle sopisi. Kukaan ei käsittänyt, kuinka toisin kaikki menisi. Oli varmaan hienoa sitten kuulla, että suuria tunnustekoja tapahtui kauttasi; vihdoinkin jotain suurta. Mutta sitten kaikki romahti, varmasti ainakin opetuslastesi mielestä. Kaikki suuruutesi kätkit jatkuvasti halpoihin ja ikäviin kääreisiin. Niin oli kuitenkin oltava. Niin kaikki tuli täydelleen tehtyä. Emmekä me vieläkään  sitä salaisuutta oikein käsitä. Halvoissa kääreissä yhä usein annat kalliit lahjasi, etkä toimi kuten me oletamme.HYVÄÄ  TULEVAA VUOTTA 2017!

Täältä niiskutuksen keskeltä toivottelee Metsäntyttö

8 kommenttia:

 1. Samoin sinulle Metsäntyttö! Hänen suunnitelmissaan saamme käydä uuteen vuoteen, vaikka toisin olisi toivonutkin joidenkin asioiden menevän, mutta Hän tietää paremmin, siihen täytyy uskoa ja luottaa. Toivottelee täältä toinen Niiskuttelija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänen suunnitelmisssaan, päivä ja hetki kerrallaan.

   Poista
 2. Siunattua uutta vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
 3. Vau, tämä oli ihana teksti! Siunattua uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alkaneeseen vuoteen mahtuu taas mitä lie, mutta eipä Hänen tietämättään mitään.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Samoin teille sinne! Toivottavasti tuleva vuosi tuo niitä ilon hetkiäkin tullessaan.

   Poista