keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Vanha säästölipas

Tämä metallinen säästölipas on Kassakaappi Oy:n valmistama.  Oletan sen 60-lukulaiseksi. Tälläistä ei isketäkään rikki, joten näissä kyllä kolikot säilyy. Tämänkin sisällä kolikoita on ja olisi niin mukava tutkia sisältöä, mutta kun ei ole avainta, niin siellä ne pysyvät.

Tämä on ollut erään sukulaisen oma. Itselläni oli lapsena jokin samantapainen, mutta punainen. Sitä en enää muista, minkä pankin se omani oli.


------

Kirjoitin tämän jutun muutama päivä sitten ja ajatukseni oli julkaista se joulun jälkeen, kuten nyt teenkin. Mitään kunnollista juttua en nyt saisikaan aikaiseksi, sillä olen flunssassa. Se oli seuralaisena jo joulunpyhinä ja saa nähdä kauanko tätä taas kestää. Lapsilla ainakin on ollut pitkäkestoista.

10 kommenttia:

 1. Muistan tuollaisen pankin lapsuudesta, tosin se ei ollut meidän käytössä ja muistaakseni siit puuttui se luukku pohjasta. Kerran kävelylenkillä lapsuusperheen kanssa olimme ja "löysimme" metsästä pienen "kaatopaikan" jonne oli heitetty kaikenlaista ihan hyvääkin tavaraa. Äitini (ja varmaann me lapsetkin) otti/otimme sieltä jotain mukaamme ja siinä tuli kaksikin vanhaa rautaista pankkia, toinen oli tuon tapainen. Se tapahtui joskus 60-70-luvun vaihteessa. :) Hamstereita olimme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska muistelus:) Nykyään monet säästölippaat on melko heiveröisiä, joissa avainkin sellainen muovinen.

   Poista
 2. Ovatpa kolikot hyvässä tallessa... Harmi se flunssasi, pikaista paranemista toivotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvässä tallessa on:) Tämä flunssa saisi jo häipyä...

   Poista
 3. Meillä oli kotona samanlainen. Nyt se taitaa olla veljelläni tallessa ja myöskin täynnä kolikoita. Isosiskon se ilmeisesti on alun perin ollut. Olen aina tykännyt tuosta pankista. T:Tarja L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika monella on muistoja näistä. Silloin aikanaan pankit lahjoittelivat pankkitilejä syntyneille lapsille, onkohan noita lippaitakin jaeltu samalla vai miten lienee? Harmi, kun ei mun omani ole enää tallessa. Ehkä noista tuli vanhanaikaisia kun tuli muoviset säästöpossut. Minäkin kuuluin Kultapossukerhoon ja sieltä sai sitten jossain vaiheessa sen kullanvärisen possunkin. Ja onnittelukortteja tuli nimipäivinä:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Luultavasti saisikin. Ja kukaties jossakin pankissakin voisi olla avain jolla aukeaisi.

   Poista
 5. Noissa lippaissa on kaikissa samanlainen avain ja avaimen saa pankista kun pyytää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, tuota en ole tullut ajatelleeksikaan. Sitä on kuvitellut, ettei samanlaisia avaimia enää olekaan. Hyvä vinkki, kiitos:)

   Poista