sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Valoja Uimaharjussa

Taannoin oli aihetta ajella pimeän aikaan Uimaharjun läpi. Siellä on tehdasalue, jonka valomeri on kyllä vaikuttavan näköinen pimeällä.  Se alue on kuin valaistu kaupunki ilmestyessään pimeydestä silmien eteen. Tosin sen valot värjäävät taivaan punertavaksi jo useita kilometrejä ennen sitä. Ja Uimaharjussa oli myös katuvalopylväissä mielestäni erittäin kauniit jouluvalot, joille ottamani kuvat eivät kyllä tee lainkaan oikeutta. Ja ei kyllä noille tehdastalueen valoillekaan. Niistä on vaikea ottaa kuvaa, kun autoja kulkee koko ajan ja pitäisi vartavasten pysähtyä kuvailemaan.


Kai minulla on pimeän metsän keskellä asuvana jonkinlainen "valopula", kun olen niin viehättynyt kylien ja kaupunkien valoista... Joten yrittäkää ymmärtää tämäkin postaus  "siinä valossa":)Ja Uimaharjussa on tien risteyksessä  pyramidi, joka on pimeällä valaistu. Entisen kotikuntani Pomarkun kunnanviraston edessäkin oli pyramidi. Kun se valmistui, kai se 80-lukua oli, sitä hiukan huvittuneesti ihmeteltiin:)


Ja vielä vähän jouluista loistetta erään liikkeen pihasta. Kuusi oli kaunis, mutta pitihän minun vähän leikkiä kameran kanssa ja  kokeilla lisävälkettä siihen:)Kohta se alkaa pimeys vähentyä ilman lisävalaistuksiakin:)


Hyvää kolmatta  adventtisunnuntaita!
 

10 kommenttia:

 1. Tuttuja seutuja. Kivoja kuvia. Hyvää adventtia myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Varmasti monta kertaa oletkin nuo valot nähnyt ja ihan paikalla ne onkin paljon vaikuttavammat kuin kuvissa ikinä.

   Poista
 2. Lempeää kolmatta adventtisunnuntaita Sinullekin!
  Välillä on mukavaa käydä katsomassa kaupunginvaloja. Niin minäkin maalla asuvana teen. saako kamerasta myös tuollaisia säätöjä, että jouluvalotkin saa tuikkimaan? Mielenkiintoista! Täytyypä tutustua omaan järkkäriin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mulla on isännän vuosi sitten minulle ostama kamera, taskuun mahtuva Olympus. Se ei ole järkkäri, mutta zoomi löytyy ja sitä ahkeraan käytänkin. Kamerassa on myös erilaisia "taidevärkkejä" ja yksi niistä on mahdollisuus saada kuviin säkenöintiä:)

   Poista
 3. Uimaharjussa on asunut kymmenet vuodet viimeinen isäni sisaruksista, heitä oli 10 lasta, nuorin Elvi on siis elossa, mutta iäkäs hänkin jo. Uimaharju on minulle tuttu paikka muutekin.Kohtahan me ollaan menossa valoa kohti.
  t. sanosekukkasin blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on isäni sisaruksista elossa yksi hänen sisarensa. Asuu Tampereella. Ja tänään muuten onkin hänen syntymäpäivänsä, enkä sitä tänään ole tullut muistaneeksikaan kuin nyt vasta... Pitäisi varmaan soittaa hänelle, kun ei tullut korttiakaan lähetettyä. Uimaharju on meille tullut hivenen tutummaksi nyt viime vuosina vasta. On ihanaa, että kohta kääntyy päivät valostumaan päin:)

   Poista
 4. Kiitos samoin. Hienot kuvat ja kauniit valot. Kyllä tähän vuodenaikaan kaipaa valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä kaipaa tosiaan. Ulkona on aivan pimeää, tai no, onhan meillä ulkokuusessa valot takapihalla ja lähimmän varaston molemmilla puolin räystäillä jääpuikkovalot, mutta silti... Ja tuntuu, että sisälläkin saisi olla jatkuvasti enemmän valoa.

   Poista
 5. Kivoja VALOkuvia. Varsinkin ekassa kuvassa on jännä tunnelma. Ihana tuo joulukuusen lisävälke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan...valo...:) Lisävälkkeellä tai ilman, mutta niin kaunis oli kuusi, että halusin kuvan siitä.

   Poista