maanantai 5. joulukuuta 2016

Lumista ja pimeää aamua


Lumista ja pimeää aamua! Tänään piti aikaisin aamulla lähteä autolla liikenteeseen, kun nuorimies piti viedä asemalle, mutta autopa seisoo puskureitaan myöten hangessa, eikä aura ole käynyt. Ja lisää näyttää lunta koko ajan tulevan...  Lunta satoi jo myöhään illalla siihen malliin, että saattoi ihan arvata, ettei se lähtö tänä aamuna välttämättä onnistu. Tytär lähti jo eilen iltapäivällä, niin ei jäänyt tänne jumiin. Hän halusikin varmistaa, ettei tarvitse pimeässä kulkea asemalta kotiinsa.


Ja nyt sopii toivoa ja rukoillakin, että se aura ylipäätään ehtii tännekin tänään, sillä kauppaan olisi tänään päästävä tai muuten on vähän ankeanpuoleista tiedossa. Nyt on lapsilla vapaapäivä ja nauttisivat lumen paljoudesta varmaankin, mutta toinen on potenut kurkkukipua ja nuhaa, joten toisenkin tekemiset on sitten vähän erilaiset.

Pimeä kuva on tältä aamulta ja töhersin siihen vähän tekstiäkin... Alla olevat joltakin aiemmalta aamulta, kun aamu oli jo ehtinyt pidemmälle.

Hyvää alkanutta uutta viikkoa:)


14 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia!

  Meillä lumisade on ollut huomattavasti maltillisempaa, ja aamulla vaihtunut vedeksi. Nopeasti se säätila vaihtuu, eilen oli aamulla -18C, illalla noin -5 ja lumisade ja nyt jo plussalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)On ollut kyllä kovin erilaista eri puolilla maata! Meillä oli tosiaan tullut kovasti lunta ja sisko länsirannikolta sitä ihmetteli, kun heilläkin oli siellä vesisade ja edellisenä päivänä olleet kovat pakkaset.

   Poista
 2. Sama juttu meillä, ihan mielettömästi tullut lunta yöllä. Pitäisi lähteä liikenteeseen parin tunnin päästä, eli toivottavasti aura-auto tulee ennen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on varmaan tänä aamuna monella ollut yllätys, ettei se liikkeellelähtö käykään ihan noin vain... Onneksi se aura tuli mielle siinä klo 10 aikoihin. Sitten oli tietysti vielä itse jatkettava hommaa, että päästiin kauppaan:)

   Poista
 3. Kauniita tunnelmallisia talvikuvia! Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Kyllä tuo lumi tekee maiseman kauniiksi, vaikka se vaivaakin teettää:)

   Poista
 4. Kaunista! Voi kun tulisi jo tännekin lunta. Helsingissä riepoi räntää illan ja yön myrskyssä, mutta nyt on plussakelit ja kaikki sulanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Olisi se kyllä kiva, jos sinnekin valkeata keliä saataisiin, silleen sopivasti. Itsekään en pidä sellaisesta märästä ja mustasta kelistä.

   Poista
 5. Täällä suli kaikki vähäiset lumetkin viime öisen vesisateen myötä, nyt on mustaa ja tuulista. Oltiin kävelyllä ja oli niin kylmä tuuli ja osin jäinen tie... ei kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monessa paikassa tuntuu olevan sellaista nyt. Ei sitä tänä aamuna osannut täällä ajatellakaan, että ei sitä lunta kaikkialla samoin ole. Toivottavasti sielläpäinkin kelit kohtapuoleen kaunistuvat:)

   Poista
 6. Miten ihanan paljon lunta, vaikka ei tietysti ole kivaa, että auraa ei ole näkynyt. Meillä on todella jäiset tiet, eikä lunta yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näkymät ovat nyt todella kauniit:) Ja onneksi se aurakin sitten kävi. Jäiset kelit eivät kyllä ole lainkaan mukavat:(

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia. Kiva idea tuo tekstin lisääminen pimeään kuvaan. Vai on siellä niin paljon tullut lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva tuntui vaativan jotain...:) Tuli lunta tosiaan ja auraamisen jälkeenkin sitä tuli hiljalleen lisää, joten tiet olivat myöhemminkin aika puuroiset, mutta kulkemaan pääsi kuitenkin.

   Poista