keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Taidetta alle eurolla

Osui tässä aamulla silmiini kesäkuisia kuvia. Siellä oli  tämäkin Kontin perimmäisen nurkan tuunauspisteestä ostettu tuntemattoman taiteilijan työ. Hintaa tästä otettiin muutama kymmenen senttiä... paperitavaran hinta, painon mukaan. Halvalla menee.


Minulle tulee tästä aina mieleen Koli, koska tässäkin on korkeat vaaran rinteet.
Tekijä on minun mielestäni ollut taitava,  vaikka väritys taulussa onkin erilainen kuin kuuluisassa esikuvassaan. Tästä pääset näkemään Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset ja lukemaan mitä sen syntyvaiheista kerrottaan.

Joskus voi ihan pelkkä sumukin näyttää savulta, kuten tässä kuvassa, joka elokuussa oli blogissa:  Melkein kuin savua.  Kuin sellainen Luojan taiteen näyttely:)

9 kommenttia:

 1. On mielenkiintoinen työ. Värikkäämpi kuin Järnefeltin. Maalaustaidetta olisi kiva saada kotiin enemmänkin. Meillä ei ole kovin montaa taulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään tämä ei ole esillä, koska ei ole tilaa. En vain malttanut olla sitä silloin ostamatta.

   Poista
 2. Hyvä maalaus. Ja halvalla saitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntui aivan kummalle, että tuo oli siellä tuunausosastolla jonkin paperitavaran seassa. Siltikin, vaikka ei siinä kehyksiä ollutkaan, olisi se mielestäni ansainnut toisenlaisen hinnoittelun.

   Poista
 3. No ei ainakaan ollut hinnalla pilattu. Meilläkin on yksi taulu, joka tuli sillä tavalla, että kun vanhin tyttö oli lukiossa, niin hän oli saanut sen "levyn" oman piirustuksesa/maalauksensa alle, minusta se oli kaunis ja värikäs, niin olen sitä aina vaan säästänyt. Ei se ole seinällä, eikä kehyksissä, mutta makuuhuoneessa seinää vasten nojallaan :) Mahtaisiko näkyä makuuhuone-postauksessani...en ole varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se näköjään näkyi osaksi, siinä on tanssiva tyttö ja iso lintu :)

   Poista
  2. Kiva kun saa taidetta tällä tavalla. Täytyykin vilkaista se sinunkin taulusi:) Kävinkin heti katsomassa, ja siellähän se iso lintu tosiaan näkyikin:)

   Poista
 4. Hyvä työ. On ollut taitava tekijä tälläkin. :)

  VastaaPoista