torstai 26. tammikuuta 2017

Puhetta patalapusta

Jo syksyllä oli uutisissa puhetta patalapuista... ja nyt taas.  Jotenkin tämä aihe kiihdyttää minua... Tuntuu jotenkin turhalta sääntelyltä, vaikka tarkoitus onkin hyvä. Mutta... mitä seuraavaksi mahdetaan kieltää?  Pitääkö kohta tulitikkukin sytyttää jotkut turvahanskat käsissä...? Voisin vatkuttaa tätä asiaa enemmänkin, mutta se ei ketään hyödytä, eikä ilahduta. Mutta silloin syksyllä jo ärsyyntyneenä virkkasin PATALAPUN.  Ja siinä tarkoituksessa sitä käytänkin ja muita "keittiön turvavälineitä" lisänä, jos tuo melko ohut PATALAPPU ei riitä.


 Virkkuussa mukana kaksi lankaa koko ajan, harmaa ja vihreä - metsäiset on värit:)


Kuulemma sentään mummot ja mukelot saa tehdä niitä edelleen... mutta niitä saa nimittää vain koristeiksi. Olisi mielestäni voitu se PATALAPPU -nimitys jättää tälle perinteiselle tuotteelle ja keksiä sille "keittiön turvavälineelle" jokin uusi.

10 kommenttia:

 1. Siitähän syntyi kiva spiraalikuvio. Patalaput on tarpeellisia jottei näpit pala. Ite oon virkkaillu tirikoosta patalappukinttaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joskus kauan sitten olen tehnyt sellaista ihan selkeää spiraalikuviotakin patalappuun, jota muistaakseni nytkin ensin meinasin. Suunnitelmat tehdessä muuttuu ja tuntuikin kivalta tehdä tuollaista maastokuvion tapaista siitä. Minunkin pitäisi patakintaille tehdä jotain... ovat kurjassa kunnossa, mutta kenties niitä voisi vähän uudistaa; vähän "lisävyllinkiä" ja uutta kangasta päälle.

   Poista
 2. Enpä ole mitään patalappu- (joita meillä sanotaan pannulapuiksi) keskustelua kuullutkaan...onneksi, saan ihan rauhassa käyttää pannulappuja ja uunikintaita edelleen :) Itsekin niitä muutaman tein joku aika sitten, kun "oli pakko" jotain neuloa tai virkata. Sinun tekstissäsi oli sana "vatkuttaa", enpä pitkiin aikoihin ole kuullut sitä sanaa, äiti sitä käytti aikoinaan, taitaa olla Pohjois-Karjalan murretta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patalappu tai pannulappu, kummatkin käy:) Tuo "vatkuttaa" on tosiaan isännän puolelta tarttunut. Se tuntui mukavalta ja sopivalta tuohon. Olisin voinut laittaa siihen kyllä sanan vaahdota vaikkapa:) Niin ne sanat toiselta tarttuu ja multa on varmasti jäänyt käytöstä semmoisia sanoja joita länsirannikolla käytin. Joistakin sentään muistaa vielä, että kumman sanoja ne alunperin olivat. Muksut sitten ovat omaksuneet kummaltakin puolelta jotain.

   Poista
 3. Melkein kaikenhan ne yrittää siellä Eu:ssa kieltää. Tai siltä välillä tuntuu. Mutta kauniin patalapun virkkasit. Ja kyllä tuo varmaan muuhunkin kuin koristeeksi käy. Ainakin itse tykkään käyttää juuri tuonkaltaisia pannulappuja, kuten meilläpäin sanotaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan tarvitsisi säännöksiä joka asiaan keksiä. Jotain voisi jättää ihan sen oman harkinnan varaankin. Minun itseni on tullut enemmän käytettyä paksumpia patalappuja, mutta kun kerran ärsyyntyneenä tuon tein, niin onhan sitä pitänyt sitten käyttääkin:)

   Poista
 4. Hulluja nuo EU:n säännökset todella! Kaikkeen heillä on aikaa puuttua... tuntuu, että jäävätköhän siellä isot asiat pikkuasioitten varjoon?!? Mutta sinun patalappusi on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)Luulisi tosiaankin, että on niitä tärkeämpiäkin asioita olemassa johon voimavaroja voisi laittaa.

   Poista
 5. Kaunis patalappu. Patalappu on patalappu mulle, sanoivat mitä tahansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mulle. Ja siinä alkuperäisessä tarkoituksessa aion oman harkintani mukaan käyttääkin:)

   Poista