maanantai 16. huhtikuuta 2018

Aamulla luettua

"Siellä ihmiset toivat hänen luokseen halvaantuneen, joka makasi vuoteella. Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi halvaantuneelle: "Ole rohkealla mielellä, poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi." Matt. 9:2 (KR -92)

"Mitä muuta  sitä toivoisi, kuin että Jeesus sanoisi juuri minulle: "Sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi." Olisin silloin taivaaseen matkalla, olisin Jeesuksen oma. Enää ei tarvitsisi miettiä, miten minun käy kuoleman jälkeen, eikä sitä, kuka minun elämääni johdattaa tämän elämän matkan.

Kun synnit olisivat anteeksiannetut, ei tarvitsisi enää yrittää ansaita Jumalan suosiota. Saisi levätä uskonnollisista tempuista ja oman hurskauden pönkittämisyrityksistä.

Jos vain tietäisin, että syntini olisivat anteeksi annetut.

Sinulle, joka tällaisia ajattelet kuuluu hyvä sanoma: juuri sinun syntisi on annettu sinulle anteeksi! Golgatan ristille kannettiin koko maailman synti ja sinun syntisi kuuluvat tähän syntien paljouteen. Jeesus sanoi ristillä: "Se on täytetty." Se tarkoittaa, että lain vaatimukset, maailman synnit, kaikki se, mikä estäisi juuri sinua pääsemästä taivaaseen on otettu pois.

"Ole rohkealla mielellä, sinun syntisi on annettu anteeksi."

---
Tämän luin Juha Vähäsarjan kirjasta Joka päivä Jumalan kämmenellä. Niin tuttua minullekin sellainen yrittäminen; luulo, että minun pitää tulla jotenkin paremmaksi, että kelpaisin Jumalan rakastettavaksi. Hän kuitenkin ensin rakasti meitä! Se tieto voisi lämmittää ja sulattaa meitä kuin kevätaurinko jäätä ja lunta:)

Hyvää, lämmintä ja  aurinkoista päivää sinulle tänään!

4 kommenttia:

 1. Oli rohkaiseva kirjoitus,kiitos.
  Hyvää ja aurinkoista maanantaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirre! Samoin sinulle:) Kyllä sitä rohkaisua tarvitsee ihan yhtenään. Noista Vähäsarjan kirjoista olen usein sitä saanut ja tuo tämänkin aamun teksti oli minusta niin hyvä, että halusin muillekin sen saada luettavaksi.

   Poista
 2. Kiitos, tuo on totta, että välillä aliarvio itteään. Me kelvataan juuri sellaisina kun ollaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin yksinkertaista, ettei sitä tahdo käsittää:)

   Poista