tiistai 3. huhtikuuta 2018

Vain neulalla ja langalla

Sain marraskuussa ystävältäni Neulapitsikirjan. Pääsiäisen aikaan kaivoin sen jälleen esille kirjapinostani. Ajattelin, että olisi kiva sitäkin taas ajankuluksi kokeilla. Kokeilu tosin ei alkanut niin sutjakasti kuin olin toivonut... Olin nimittäin unohtanut kaiken siitä touhusta. Onneksi oli kirjasta katsottavissa aloitukset kuvien kanssa. Siltikin, vaikka oli kuvat ja selitykset, aloitus oli yllättävän monimutkaista olevinaan. Useamman aloituksen sain tehdä, ennenkuin pääsin mitään enempää yrittämään. Ja kun sitten alkuun pääsin, karkasinkin kirjan sivuilta oman mielikuvitukseni pariin. Aika muotopuolia, haparoivia yrityksiä ovat, varsinkin kaksi ensimmäistä. On vaikea saada niistä lankakaarista oikean kokoisia.
Tuon napillisen  koristeen tein silloin marraskuussa. Muut ovat nyt pääsiäisen aikaan värkättyjä. Alla oleva ristipistoliina on minun koulukäsityöni 70-luvun lopusta.

Viimeinen viritykseni oli vähän erilainen. Sen on tarkoitus esittää kukkakoria; kuten kiiltokuvissa usein on. Kun tekovaiheessa kysyin yhdeltä neitokaiselta, tuleeko siitä hänen mieleensä mitään, niin ei hän keksinyt. Siinä vaiheessa ajattelin, että ehkä se näyttääkin kukkakorilta vain minun silmissäni:)
Sopii se ainakin väriensä puolesta yhteen lasihelmien kanssa, jotka vanhin tytär minulle joskus teki.Tarvitsen vielä paljon harjoitusta, että saisin aikaan kauniita kukkakoristeita kirjan ohjeiden mukaan. Ostin tänään kuitenkin kirpparilta pari pientä kerää lankaa, joita ajattelin juuri näihin harjoituspuuhiin. Tässä on kivaa se, että pääsee vähillä varustuksilla aloittamaan jotain. Ei tarvita edes kangasta:)


4 kommenttia:

 1. Kyllä se heti kukkakorilta näytti. :) Tuosta liinasta tuli heti mieleen, että pitäis mulla kans olla samanlainen. En kyllä muista nähneeni omaani vuosiin. Upeat helmet olet saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tämä värkkäys on kyllä mukavaa, kun alkuun pääsee. Ei tarvitse isoa määrää kaikenlaista tarviketta aloittaakseen.

   Poista
 2. Tosi kaunis tuo kukkakori :) Näin siinä heti kiiltokuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Vielä en ole osannut hyödyntää sitä mihinkään, mutta ehkä se joskus paikkansa löytää.

   Poista