lauantai 27. helmikuuta 2021

"Rakennuspiirustuksia" - autiotalo ja "linna"

Ei kylläkään ihan sellaisia, joita sillä sanalla yleensä tarkoitetaan. Ensimmäinen on erään autiotalon kuvallinen "ennallistaminen", ikäänkuin siihen asuun, jonkatyylinen sillä oli, ennenkuin ulkorakennus lumen alla romahti, ja talon eteinen painui vinksalleen. Ja valokuvakin näkyy menneen vinksalleen, kun ulkorakennus noin vinossa on... 



Toinen piirustus yrittää olla kuvitus eräästä paikallisesta isosta  kivirakennuksesta, jonka nimen loppuosassa on komeasti ihan "linna"-sanakin. Sen keltaiset kiviseinät oli jotenkin niin piirusteluun houkuttelevat.





10 kommenttia:

  1. Hienoja piirustuksia! Kauniita talvisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Onpa hienoja piirustuksia! Sen näköisiä paikkoja että tekisi mieli käydä niissä:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Varsinkin tuo "linna", siellä kun ei ole koskaan tullut sisällä käytyä, päältä vaan ihaillut.

      Poista
  3. Olisiko tuo toinen piirustus Timitranlinnasta? tuli ekaks mieleen, kun muistuttaa sitä linnaa.Teidän siellä autiotalon,montakin,yks talo on ollut tyhjillään ainakin 20 vuotta, kauan sitten tunsin pirkon, joka asui siinä, kukaan ei siellä käy, sisarukset on jo vanhoja ja pirkkokin kuollut,myös äitini tunsi hänet, sisällä on antiikkista tavaraa, kaikki on säilyneet, olemme joku kerta käyneet siinä pihalla, tulee surku, kun talot jää tyhjilleen, eikä kukaan enää käy edes katsomassa onko paikat ehjät ja tallella tavarat.
    Melkein piirustuksesi muistuttaa sitä taloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oikein linnan arvasit:) Käytiin autokorjaamolla, ja siinähän sitä linnaa taas tuli ihailtua. Tuon autiotalon muistan asuttuna. Silloin oli ulkorakennukset vielä ihan kunnossa ja talossa asukkaat. Olisi ihana juttu, jos joku senkin paikan ostaisi ja laittaisi kuntoon, sillä siinä olisi jollekin kiva talonpaikka; aurinkoinen, kivasti peltoja ympärillä.

      Poista
  4. Olet kyllä taitava piirtäjä ja maalaaja. Ovat niin mukavan näköisiä töitä. Voisit taltioida vanhoja rakennuksia ja paikkoja tauluiksi, niin jäisivät purkamisen jälkeen talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) En kyllä omasta mielestäni osaa niinkuin haluaisin, mutta kiva kuitenkin, että jotenkin sentään:) Mulla on muuten ollutkin mielessä ihan viime aikoina juuri tuollainen, että voisi olla hauska ja ehkä hyväkin, taltioida vanhoja rakennuksia piirtämällä. Harmittaa aina kun joku rakennus häviää, eikä siitä ole tullt otettua edes valokuvaa.

      Poista
  5. Aina ihailen piirros taitoa,joskus itsekin piirtelen,mutta ei ole niin paljon taitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirtäminen on kyllä kivaa:) Se voi olla muuten niinkin, että sulla on taitoa enemmänkin kuin itse ajattelet! Piirtele vaan aina kun se vaan huvittaa. Sen lapsuutesi turkoosin mekonkin tykkäisin nähdä vielä piirrettynäkin, jos sen vain saa blogiin siirrettyä ongelmitta.

      Poista