tiistai 9. helmikuuta 2021

Kaikki jotka koskivat - paranivat

Siinä ei totisesti aikailtu. Oli nähty kylällä sellaista väkeä, joka ei ollut sen kylän asukkaita. Tuijoteltiin hetki heitä, mentiin ehkä lähemmäksi - ja tunnistettiin, kuka siinä oli. 

- Hei, nääksää noita miehiä tuolla?
- Nii, mitä sitte? On kait joku rakennusporukka.
- Hö, kato ny tarkemmi. Ei nua mitää sellasii o. Mennää lähemmäs kattoon niitä.
---
Uteliaat on saapuneet lähistölle...

- Hei, tiäks mitä, tuoha on ihan taatusti se Jeesus, joka on parantanu paljo väkee.
- Mist sää sen tiädät?  Voiha tua olla joku muuki...
- Ei o. Muistan nii hyvi, ku mulle kerrotiin tuntomerkit, miltä hää näyttää ja millanen porukka häne kanssas o.
- Ooks sää ny iha  varma?
- Aivav varma!
- Mut jos sää oot siittä nii varma, ni sithä meijä kannattaa heti kutsuu toisetki tänne!
- Totta, ny äkkii toimee...
 
(Ja niin lähti tieto liikkeelle, että Jeesus oli tullut kylään)
---

(Ja nyt on sitten saapunut väkeä paljon siihen lähistölle. Kutsu on käynyt, ja siihen on heti suhtauduttu tosissaan, lähdetty paikalle. Ja niinpä joku "rohkea" uskaltautuu kysymään Jeesukselta, että josko saataisiin koskea vaikka hänen viittansa tupsuun, niin sairaat voisi parantua vaikka sillä tavoin... Ja Jeesus myöntyy siihen. Ehkä juttu etenee sitten niin, että Jeesus kulkee siinä väkijoukon keskellä, kaikkien lähettyvillä, ja käsiä ojentuu hänen puoleensa kaikkialta...)

Noin kuvittelin tilannetta tuossa yllä.  Voisi olla, että aikalaiset sanoisivat minulle, etteihän se ihan noin ollut... Saattoihan tuossa alla oleva Raamatuun muistiinmerkitty kohta siitä, kuinka Jeesus tunnistettiin, tarkoittaakin sitä, että Jeesus oli siellä jo tuttu ennestään. Mutta näihin allaoleviin jakeisiin sanallinen kuvani yritti perustautua: 

"Kun sen paikkakunnan miehet tunsivat Jeesuksen, he lähettivät sanan joka puolelle, ja hänen luokseen tuotiin kaikki sairaat. He pyysivät häneltä, että saisivat edes koskea hänen viittansa tupsuun. Kaikki, jotka koskivat, paranivat." Matt. 14:35-36 JKR

Minua puhutteli tässä se, että kaikki jotka koskivat - paranivat. Ei siinä ruvettu erottelemaan, että kuka nyt olisi kelvollinen siihen...

Kuva on vanha, mutta sopii tähänkin juttuun, sillä: "Kuljettuaan [järven] yli he nousivat maihin Gennesaretissa." Matt. 14:34 JKR



Siihen juttuun, johon kuva alunperin on piirretty, pääsee tästä linkistä: Kyllä oli pelottava mies!

Ja samoista jakeista kuin tämänpäiväinen juttu, oli toisessa blogissani, mutta toisenlainen teksti ja erilaiset kuvat: klikkaa tästä.




4 kommenttia:

  1. Hyvin kerrottu taas tämäkin! Ja hieno piirustus! Se onkin ihana ajatus, että kaikki jotka koskivat Jeesukseen, paranivat.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kirjoitus. Kaikki jotka koskivat Jeesukseen parantuivat,se rohkaisee.

    VastaaPoista