perjantai 19. helmikuuta 2021

"Väriterapiaa" kuvien ja sukanteon muodossa

Toissa-aamuna kaipasin "väriterapiaa". Niinpä sitten ensin kaivoin vesivärit esiin. Halusin sutia paperille turkoosia ja keltaista, ikäänkuin tulppaaneita. Kolme yritystä tein, mutta mikään ei oikein vastannut toiveitani. Tässä niistä viimeisin, jossa ei ole edes turkoosia, vaan sinistä.


No, sitä kaipaamaani väriyhdistelmää ei  tarvinnut jättää kuitenkaan. Minullahan oli jouluna tyttäriltä lahjaksi saamani lankakerät, joista jo saadessani ajattelin, että keväämmällä tehdään niistä. Niinpä siis nyt on tullut se aika. Aloitin niistä eilen sukkien teon. Olin piirrellyt vaatekirjaseeni vähän mallikuvaa aikomuksesta. 

Ensin aloittelin sukkaan kuviota ihan kirjoneuleena, mutta hylkäsin sen idean. Oli  vaikea säätää kuvioidun osan kireys oikeaksi, enkä olisi voinut tehdä sukista haluamani pituisia. Purin kuviot pois tässä  vaiheessa, mutta ajattelin palata niihin, kun sukat ovat valmiit. Silloin niihin voisi silmukoita jäljentäen tehdä kuviot, jos se vielä siinä vaiheessa kiinnostaa. Kuviossakin olisi vielä säätämistä, sillä niiden oli tarkoitus näyttää tulppaaneilta... En ole tottunut mitään neulekuvioita suunnittelemaan; on vaikea tietää millaiselta piirretty aikomus  näyttää neuleessa.



Nyt teenkin ensin vain raitoja. Ja sukista niin pitkät, että ulottuvat polven alle, kun kerran lankaakin on runsaasti. Joka onkin ihan luksusta tavalliseen verrattuna. Turkoosi ja keltainen ovat Seitsemää veljestä, niitä lahjalankoja. Vihreä ei ole villaa, mutta se sopii värinsä puolesta tähän. Ei ehkä ihan viisas veto laittaa sitäkin tähän, kun ei ole samaa lankaa, enkä tiedä kuinka se sukissa tulee käyttäytymään... mutta toivottavasti ihan kiltisti:)



12 kommenttia:

  1. Kauniita ovat kuva ja sukkapiirustukset myös. Niin kauniita on keväiset värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos; minustakin tuo väriyhdistelmä on kivan keväinen:)

      Poista
  2. Sukasta tulee kaunis ja piirrokset ovat hyviä.
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  3. Olet maannut kauniita kukkia ja sukka suunnitelminern on hieno ❤ Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja:) Hyvää viikonloppua sinnekin! En oikein ollut itse tyytyväinen piirustukseeni, mutta tuo oli niistä kolmesta kuitenkin paras. Sukista minulla onkin enempi innostunutta odotusta:)

      Poista
  4. Tosi kaunis vesivärityö. Tulppaanien lehdissä ja varsissa on oikea ja aito vihreä tulppaaneille. Kukat muistuttavat muutenkin aitoja tulppaaneja hätkähdyttävän hyvin!
    Sininen väri on kaunis. Pidän tästä kuvasta hyvin paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti:) Kiva kun tykkäsit! Tämä oli kolmesta yrityksestäni paras. Noihin vihreisiin osiin olen itsekin tyytväinen, mutta sinisen olisin tahtonut enempi sellaiseksi, sanoisinko vaalean turkoosin tapaiseksi. Minulla oli ensin toiset vesivärit käytössä, jossa oli toivottua väriäkin, mutta ne on laadultaan tosi huonot; värit rapisee kuivasta työstä. Otin sitten ne laadukkaammat, mutta niissä ei ollut ihan haluttua väriä, ja muutoinkin ne napit ovat jo aika loppuunkulutettuja. Kynävesiväreissäni kyllä olisi ollut sopivaa väriä, mutta ne taas ei muutoin olleet niin soveltuvat tähän.

      Poista
  5. Olipa mukavaa väriterapiaa nämä molemmat! Minusta tuo maalaus on kaunis ja siinä on ihanat värit. Keltainen on lempivärini. Ja sukista tulee hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna:) Kyllä tuollaiset "väriterapiapäivät" on välillä tarpeen. Eka sukka tulikin loppuun kudotuksi tänä aamuna.

      Poista