tiistai 9. marraskuuta 2021

Joku "roti" pitää olla... ?

Ostin eilen heräteostoksena wokkikastikepurkin. Kun olin sen jo keitokseeni tyhjentänyt, huomasin sen nimen: Roti. Mitähän lie siinä tarkoittaa, mutta chiliä siinä ainakin oli...



Kanasuikaleita, punasipuli, omena, roti, vettä vajaa purkillinen, noin puolikas liemikuutio, vajaa pussillinen makaronia; siitä se "keitos" syntyi.

Yritin vähän vaihtelua tavanomaiseen, mutta ei ollut todellakaan häävi... Siinä oli liikaa chiliä. Joku roti se pitää ruoanlaitossakin olla, ettei ihan mitä tahansa sekoitella....🙂

Pitipä sitten vielä etsiä oikein, että mikä merkitys sillä kotomaamne "roti" -sanalla oikeastaan on. Oli muuten ihan mielenkiitoinen selvitys Kielikello -sivustolla:

https://www.kielikello.fi/-/mika-on-roti- 



4 kommenttia:

  1. Tuota roti sanaa ei paljoakaan käytetä, oliko se siis mauste? Itse en osta Lidistä kuin harvoin suomalaista, kuten maito, kerma, viili, mutta tosi harvoin käyn Lidissä, en missään tapauksessa liha tuotteita osta, kun ei tiedä miten eläimiä on saksassa kohdeltu ja millä syötetty, katsoin kerran yhden syltyn tuoteselostusta, niin siinä oli ranskalaista naudan päätä ja sydäntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä vieläkään mitä se sana tuossa purkissa tarkoittaa, ehkä se on jonkun muun maan sanoja.

      Poista
  2. Minäkin olen aika herkkä chilille, jos sitä tulee liikaa niin ei pysty syömään. Siihenkin tottuu kyllä. Tuossahan lukee vielä että mieto maku :))
    Harvoin tulee ostettua maustekastikkeita mullakin, kun katson tuoteselosteita niin niissä on aina jotain mitä en siedä. Jotain salaattikastiketta etsin joku aika sitten, mutta niissä oli jotain palmu-, tai rapsiöljyä. Niinpä sitten vaan laitan ite kastikkeen, öljyä ja viinietikkaa ym.
    Minä ostan Lidlistä aika paljon. Hyvät, kotimaiset lihat ja kasvikset on hyviä. Kun on lähin kauppa melkein, niin ei tarvi painavia kannella pitkää matkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen tosiaan tottuu, mutta kun itse ei ole tottunut, niin tuo mietokin oli ihan liikaa.

      Poista