lauantai 21. toukokuuta 2022

Sehän oli ihan kesäinen näkymä

Illalla nukkumaan mennessä ihmettelin, että mitä kummallisia pilviä ikkunasta näkyy. Kun kohotin nuppini tyynyltä, tajusin, etteiväthän ne mitään pilviä lainkaan ole; koivut vain sellaisina nyt näkyy. Oksistoon tullut vähän täytettä...:) No, aamulla saman ikkunan näkymät on sitä, että ihanan sininen taivas, pilviä kuin pumpulipalleroita, ja sitä vasten hento koivujen viherreys... Olin niin innostunut näkemästäni, että kaivoin vesivärit esiin. Ainakin yritin, vaikka kuvaan en saanut sitä keveyttä, jota tavoittelin. Voihan sitä kenties uudestaankin yrittää vielä, katsotaan. Mutta tässä nyt tämä. Kuva on tuossa vielä osittain märkä. Kartonki kuivuu hitaasti.




Olisin halunnut taivaan väriksi tuon oikealla näkyvän vaalean sinisen. Mutta noilla vesiväreillä se ei onnistunut tuohon "paperiin", joka on jälkeen pakkauskartonkia. Piti käyttää peittävämpiä peitevärejä, joissa värivaihtoehdot on aika niukat, eikä ne omat sekoittelut aina tule juuri sellaisiksi kuin itse haluaisi.



Vesivärien kanssa saa tottua siihen, että ne voi elää piirustuspaperilla ihan omaa elämäänsä, eivätkä tottele sudinheiluttajan toiveita. Helpottaa tietysti jos opettelee tuntemaan niiden - ja paperin -"käyttäytymissääntöjä". Mutta aina riittää varmaan ns. "säätämistä"🙂


Nuo koivut ne oli illalla minun silmissäni ja aamulla myös. Tämä kuva on keittiön ikkunasta otettu. Pilvet ovat näköjään purjehtineet muualle. 



---

Ja kun niitä piirustustarvikkeita pöyhin, löysin siitä kasasta yhden puuväreillä huhtikuun alkupuolella tekemäni kuvan, jossa myös oli pilvi. En vissiin ollut silloinkaan tyytyväinen  kuvaan, mutta nyt laitoin sen toiseen blogiini. Tästä näet halutessasi senkin:

https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2022/05/mita-te-siina-seisotte-katselemassa.html 





4 kommenttia:

  1. Todella hyvä kesäinen taivas! Mielestäni oikean sininen! Pidän sinun maalauksistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti:) Itse olisin tykännyt vähän vaaleampana tuosta taivaasta, mutta käy tuokin väri kyllä:)

      Poista
  2. Mieltä piristää kun puissa on lehdet puhjenneet ja vihertää ja taivas on
    sininen ja taivaalla on pilviä,tulee kesä fiilis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, näin on! On ihana se kevyt viherrys, joka vähitellen lisääntyy, ja sininen taivas:)

      Poista