tiistai 21. marraskuuta 2023

Hmm...? Mikä taho lie alunperin kaupitellut osoitetiedot?

Sain juuri postilaatikolta näppeihini ilmaisia joulukortteja. Ei hullumman näköisiä, kivan näköisessä kuoressakin... Kuurojen liitolta. No siinä ei sinänsä ole mitään uutta, että kortteja tulee eri tahoilta tarjoille.  Mutta tässä minua jäi mietityttämään, että koska itse olen kuulovammainen, niin tulikovatko kortit minulle ihan sen perusteella, vain niinkuin niitä nyt yleensäkin tapaa tulla eri paikoista; ja mikä on se alkuperäinen taho, josta osoitteeni on heille saatu. Itse en muista Kuurojen liiton kanssa asioineeni. Kirjeessä oli sen firman nimi, josta he osoitteeni olivat saaneet, ja joka oli minulle ihan outo: "Dun & Bradstreet". Nettisivuillaan firma kehuu jo 200 vuoden ajan toimineensa yritysten hyväksi🤔 Yleensä näissä tämmöisissä on Väestörekisteristä osoitteita saatu. No, se siitä. Osoitteitahan kaupitellaan kyllä. Mutta oman kuulovamnani vuoksi tietysti vähän rupeaa miettimään, että tuliko se Kuurojen liiton lähetys mulle oman kuulovammani vuoksi, vai olisiko se tullut ihan muutenkin? Jos kuulovammani vuoksi, niin en tykkää, että senkaltaiset tiedot olisivat vapaata riistaa, peräti kauppatavaraa. Mutta itse se Kuurojen liiton kirje ja korttilähetys  oli sinänsä asiallinen. Ja voihan se heille osoitteet toimittanut firmakin kenties olla... Niin sanotusti: mene ja tiedä🤔



Siinä Kuurojen liiton kirjeessä oli ihan asiaakin. Kuurojen lasten perheet eivät kuulemma aina saa viittomakielen opetusta, vaikka se olisi tarpeen. Siinä sanottiin myös, että "edellisen hallituksen vammaispalvelulain uudistus olisi vahvistanut viittomakielen opetuksen jokaisen kuuron lapsen perheen oikeudeksi". No sehän on selvää, että sellainen olisi tarpeen. Erityisesti lapsiperheille. Mutta uusi hallitus lykkäsi asiaa ainakin vuodella. Mutta varmaan olisi tarvetta muillekin saada sellaista, jos perheessä joku tulee kuuroksi. Onhan se aikamoista, jos omat perheenjäsenet eivät voi keskustella yhdessä mitenkään. Minulla sentään on mahdollisuus vielä kuulolaitteiden kanssa kuulla toisten puhetta. Saa olla kiitollinen siitä, että joskus on päätetty, että sellaiset yhteiskunta antaa.


6 kommenttia:

  1. Muistelen hämärästi, että meillekin olisi joskus tullut Kuurojen liiton kortteja. Luulisi, ettei niitä osoitteita jaeta ihmisten terveystietojen perusteella. Tuo osoitetietojen lähde on kyllä minullekin outo firma. Mystinen tapaus siinä mielessä. Väestötietojärjestelmästähän niitä osoitetietoja monesti jaetaan.

    Se on iso kiitosaihe, että kuulolaitteet on keksitty ja sinullakin on sitä kautta mahdollisuus kuulla ❤️🙏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kiitosaihe, vaikka ne vekottimet välillä ärsyttääkin🙂 Niin se varmaan tosiaan lienee, että se lähetys olisi minulle tullut joka tapauksessa:)

      Poista
  2. Hei, huomasin kommenttisi Siunattuja lukuhetkiä -blogissa. Joulukorteista puheenollen, oletko katsellut Korttinurkan valikoimaa? Jos kirjoitat tuotehakuun vaikka "hengelliset", löytyy monenlaisia kauniita kortteja. https://www.korttinurkka.com/tuotteet.html?id=search
    Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääkin vilkaista sinne. Ja aion myös tutustua sinun blogiisi:) Mukavaa joulun odotusta sinulle myös!

      Poista
  3. Aikaisemmin on tullut tännekin, niitä on tuolla korttipinossa vieläkin käyttämättä. Mutta nyt en ole huomannut niitä tulevan. Eipä tule paljoa kortteja lähetettyäkään postissa enää, tein itse muutaman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on tosi vähiin käynyt minkäänlaiseen korttien tarve. Joskus vuosia, vuosia sitten oli ihan kivaakin kirjoitella kortteja jouluksi. Mutta sitten se jäi. Suuri syy oli varmaan siinä jo ihan postimaksutkin.

      Poista