sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Viime päivien kuulumisia

Olemme katsoneet viime päivinä sarjaa The Chosen, joka kertoo tarinan tapaan Jeesuksesta ja hänen opetuslapsistaan. Vaikka siinä on käytetty sarjaa tehdessä myös mielikuvitusta, on ajatuksena kuitenkin ollut, että Jeesus, ja se mitä hän meidän hyväksemme teki, tulisi tutuksi. Kuten sanoin, sarjan tekijät ovat käyttäneet mielikuvitusta, aika paljonkin. Mutta se mitä Raamattu kertoo, ja sen kuvittelu, mitä Raamattu ei kerro, ne yhdessä saattavat tuoda kuvaa katsoessa jonkin uuden näkökulman tai oivalluksen siihen, mitä jo ehkä ennestään tiedämme Jeesuksesta ja hänen opetuslapsistaan.

Minua on puhutellut se, että ne Jeesuksen kaverit olivat niin erilaisia kukin, ja tavallisia ihmisiä omine kiemuroineen. Ja Jeesus kuitenkin halusi heidät seuraansa. Niin hän meitäkin kutsuu seuraansa, vai sanoisiko hän, että voisin kulkea kanssasi, ...jos siis haluat. Eikä sinun ole tarvis kaikkea ymmärtää, kyllä sinä opit✨


No jotain hieman samaa on ollut siinä, kun olen ollut parina päivänä yhtenä apulaisena seurakuntamme keittiöllä, kun meneillään on ollut seurakuntamme joulutapahtuman esitykset. (Tätä kirjoittaessa lähden kohta taas sinne samaan hommaan). Sielläkin on monia erilaisia ihmisiä, eri kieltäkin käytetään. Mutta on ollut mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin ja huomata siinä myös joidenkin ihmisten mainiot kyvyt asioihin, jotka eivät minulla  kykyihin kuulu.  

---

No niin, klo on nyt 20:45, ja olen ollut kotona takaisin ehkä puolisen tuntia. Matka ensimmäiseen jouluun -esitykset on tältä vuodelta tehty. Väkeä kävi ja käsittääkseni väki oli tyyväistä näkemäänsä. Ja se tuntuu hyvältä kaikista talkoolaisista, on homma ollut siinä mikä hyvänsä✨

Kun palasin kotiin (sain ystäviltä kyydit mennen tullen,  niin kotipihaan kävellessä postilaatikolta, oli aivan upea valaistus, jonka kuu antoi. Se oli todella hieno, mutta vähemmän hienoa oli niin kova pakkanen, että piti mahdollisimman pian kiiruhtaa sisälle, ei voinut jäädä sitä upeaa valaistusta vartavasten ihailemaan.


2 kommenttia:

 1. On turvallista tietää että Jeesus rakastaa ja Hän hyväksyy sellaisena kuin on,
  minua myös puhuttelee miten erilaisia opetuslapset olivat luonteeltaan
  mutta Jeesus rakasti heitä ja hyväksyi heidät sellaisina kuin he olivat.
  Täällä päin oli myös kuutamo eilen illalla, sää on kylmää niin ei voi kauan olla
  ulkona. (sunrise41.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan lohdullista, että Jeesus hyväksyy meidät seuraansa, vaikka ollaan monella lailla vajavaisia! Täälläkin oli tänä aamuna - 24 pakkasta, mutta nyt myöhään illalla onneksi vain -9 enää.

   Poista