keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Pitkästä aikaa omatekoinen leipä

Minkäänsorttinen leipominen ei kuulu mielipuuhiini. Mutta tänään tein pitkästä aikaa leivän. Sellaisen laiskan naisen version, eli yksi iso leipä. Tämä leipäpuuha sai alkunsa siitä, kun aamulla jäi kaurapuuroa, niin päätin hyödyntää sen leipätaikinan osana. Ihan ok leipä siitä tuli. Lämpimänä tietty parhaimmillaan oli. 




Leikkuulaudalla tuossa puolikas leivästä. Toinen osa leivinliinan alla. Leivinliinana toimii äitini yli 60 vuotta sitten, neiti-ihmisenä tekemä keittiöpyyhe. Ja leikkuulauta on tyttären tekemä♥️Niitten  kahden sylissä minun tekemäni leipä.







6 kommenttia:

  1. Viime viikonloppuna isäntä oli näytelmä harkoissa Vivamossa kaksi päivää, niin olin ostanut itselleni pienen pussin gluteenitonta lettujauhoa, paistoin kumpanakin päivän lättyjä :) Olivat tosi hyviä : t.<sesse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lätyt on hyviä:) Aika harvakseltaan mun vaan niitä tulee tehtyä. Me käytetäänkin näköjään molemmat tuota lätty-sanaa, ei puhuta letuista, räiskäleistä tai ohukaisista:)

      Poista
  2. Makoisan näköinen leipä ja ihanan nostalginen keittiöpyyhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin olikin leipä jo vähentynyt tähän aamuun mennessä. Minusta on kivaa noissa äitini tekemissä pyyhkeissä varsinkin nuo nimikirjaimet:)

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta,itseleivottu leipä on hyvää. t. Pirrenblogi.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva välillä saada aikaan jotain tuollaistakin, kun yleensä en leipomista juurikaan harrasta:)

      Poista