tiistai 7. marraskuuta 2023

Huh, huh... Ahma meni keittiön ikkunan editse!



Ehdin saada siitä vain kehnon kuvan. Mutta jälkiä oli pihassa, näkyi mistä suunnasta se oli tullut. Ja kamalaa tässä oli varsinkin se, että tytöt, jotka olivat kouluun menossa ollessaan linja-autosta myöhästyneet, ja takaisin kotipihaan tullessaan tietämättään olleet kotipihassa sen kanssa samaan aikaan, samalla puolella taloa... Kun  tytöt olivat tulleet sisälle, ja vilkaisin jostain syystä ulos, näin tuon ahman siinä ihan muutaman metrin päässä kävelevän ikkunan ohitse. Tuli kiire hakea kamera olkkarin puolelta. Kaikki meillä ehtivät nähdä sen.










Näimme ahman aiemminkin vuosia sitten. Ikkunasta nähty sekin, mutta toisaalla suunnalla ja kauempana.  Se oli niin helppo tunnistaa sillonkin kulkutyylistään. Mutta kun siitä joskus on joillekin mainittu, on ollut sellainen olo, ettei näkemäämme ole varmaankaan oikein uskottu.



6 kommenttia:

  1. No kylläpä siellä teillä näkyy kaikenlaisia otuksia! Harva taitaa ahmaa nähdä luonnossa, en minä ainakaan ole koskaan nähnyt. Hurjaa että tytöt olivat samaan aikaan pihassa. Näittekös te joskus ilveksenkin siellä vai muistanko väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä yllättävä näky; kun muuten vaan ikkunasta vilkaisin, niin se oli siinä kohdalla justiinsa menossa. Ja oikein muistit; ilveskin nähtiin vuosia sitten, kun löntysteli tuota pihatietä poispäin.

      Poista
  2. Ahmakaan ei tietääkseni ole koskaan hyökännyt ihmisen päälle, eikös nekin ole arkoja, niinkuin sudet ja karhutkin.Teillä on etuoikeus nähdä sellaisia eläimiä, joita minä en koskaan todennäköisesti näe.Ahma on kaunis eläin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä näky se kyllä sinänsä on, kun ei ole kovin tavallista nähtävää. Mutta silti minua kyllä hirvittää sen petomaine, joka sillä kuitenkin on, kun täällä pimeilläkin joudutaan kulkemaan.

      Poista
  3. No teilläpäs on villi eläimiä, onneksi teillä ei ole lemmikki eläimiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, niitä voisi joutua kadoksiin tuolla ulkona...

      Poista