torstai 30. toukokuuta 2024

Ajatus arjen keskeltä

Odotellaan peräkärryn tuojaa. Siitä on pitkä aika, kun kärryn tuoja on meillä käynyt. Tuli sellainen häpeilevä ajatus sitä käyntiä odotellessa; (kun meillä yhä on kaikenlaista rojua remontin jäljiltä, ja myös keskeneräisyyttä, joista kokee, että ne olisi jo pitänyt ajat sitten saada asialliseen kuntoon,) että "meillä on kuin aika pysähtynyt."

Aika ei kuitenkaan ole pysähdyksissä. Vaikka meistä näyttäisi tai tuntuisi siltä, se kuitenkin kulkee koko ajan. Kunnes alkaa ajattomuus... iankaikkisuus... Miltähän se sitten tuntuu? Mahdoton sanoa. Mutta siitäkin voisi  kenties ajatella, että sekin voisi tuntua siltä, että se on eräällä tavalla kuin paikallaan pysyvä, kun sillä "ei ole alkua eikä loppua".

Tuli noin mieleen Raamatun sanoja siitä, ettei ole alkua eikä loppua. Tuolta  Koivuniemen Raamattuhausta löytyi sitten nuo kaksi alla olevaa jaetta.

Saarnaaja 3:11: Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua.

Hebrealaiskirje 7:3: jolla ei ole isää, ei äitiä, ei sukua, ei päivien alkua eikä elämän loppua, mutta joka on Jumalan Poikaan verrattava - hän pysyy pappina ainaisesti. 


---

Kuvista pieni selostus niiden alla☀️Eka kuva: Nyt on yön lähestyessä ihanien auringonlaskujen aika. Se on yksi parhaista hetkistä täällä iltaisin. Mutta se on myös hyvin lyhyt, on mieluusti kiiruhdettava , jos haluaa nähdä juuri sen hetken. Sehän etenee koko ajan!
Ja toinen kuva: Muutamia päiviä sitten ajeltiin edessä menevän tukkirekan perässä. Aika pölinä, eikä mitään näy muuta, kuin se pöly. Mutta tiedettiin, kun oltiin se nähty ja  seurattukin hetkeä aiemmin, kuinka se nosteli tukit kyytiinsä.

---
Vähän "hassua"... Kun halusin tähän jotain kuvia lisukkeeksi, niin tulin ottaneeksi nuo tuollaiset. Kun sitten rupesin selostamaan niitä, tajusin, että nehän olikin sopivamnat tähän juttuseen, kuin mitä olin ajatellut: niissähän onkin samaa "asiaa' näkemisestä ja/tai sen puutteesta, sekä ajan kulumisesta...✨ 

Siunausta sinun päivääsi, mitä se sitten sisällään pitääkin❤️


---
Lisäsin tänne nyt vielä linkin toisen blogini juttuun, josta voisi - jos arjestamme haluaa vaikka lukea jotain - niin lukaista halutessaan vaikkapa vain sen jutun alla olevan kommentin, joka on omani☀️ Siiinä on hieman arkea...


Ja pakko sanoa vielä tämä, ettei täällä asu mitään uskon sankareita... Mutta kaikille on sallittu rukoileminen, ja joka voi olla hyvin arkista kielenkäyttöä, niinkuin jollekin tutulle puhuisi...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti