maanantai 6. toukokuuta 2024

Eilen, tänään ja aiemmin - bongatut jäljet metsässä ja tiellä

(Huom. Olin aloittanut tämän jutun viikko sitten, eli eka kappale on silloin kirjoitettua.): Eilen lähdettiin isännän kanssa tuohon lähelle taloa olevaan metsään, kun siellä jo pystyy kävelemään. Mutta oli siellä joku muukin kävellyt... lumisessa kohdassa oli jäljet, joista tuumin, että olisikohan ollut parempi, ettei olisi niitä nähnytkään. Toki tuo on varmaan vähän sulanut ja siten kasvanut, mutta silti:(  Niitä näkyi tuossa ympäristössä lisääkin. Kesällä ei niin jälkiä näy, paitsi joskus jossain hiekassa voi olla, tai painaumina sammaleessa.




---
Nyt sitten tuoretta tekstiä: Taas eilen huomasin tuolla vaaran alla jälkiä; tieosuuden alussa, josta alkaa nousu tänne pihaan; ja toisaalle tieosuus, jota ei aurata lainkaan talvisin. Niillä lumilla oli mennyt iso ja pieni...🐻 Karhu, ei mikään leikkinalle, vaikka tuon nallen kuvan tuohon laitoinkin. Ei se karhu kuitenkaan mikään ihmisen leikkikaveri ole.








No, havainnot jatkui tänä aamuna. Tuolla hiekkatiellä joka valtatielle menee, oli tien reunoilla ojan lähistöllä jälkiä useassa kohtaa. Minulla on mennyt vähän pidempi aika, että olisin tuonne isolle tielle, tai edes ojalle asti kävellyt, joten ei sikäli ole tietoa, milloin jäljet ovat sinne tulleet. Mutta uumoilen näistä kaikista havainnoista, että mahdollista on, että ovat kaikki samoihin aikoihin kenties tulleita? Ihan tuoreita eivät olleet. Pidän mahdollisena, että ovat tulleet vähän ennen viime viikon lumisateita. Lumi on tullut ehkä päälle ja jäljet tuoreeltaan peittyneet, ja nyt kun ne takatalvilumet suli, tulivat jäljet näkyviin... Nämä alla olevat kuvat tältä aamulta.








Kyllä nämä jonkun verran kävelyhalukkuuta hillitsee...  Petoeläinhän se karhu on. Ne jutun alun jäljetkin oli n. melkein kuin pihassa, n. 100 m päässä talosta. Keittiön ikkunasta olisi voinut vaikka nähdä, jos olisi ollut muutama puu vähemmän siinä välissä. Ja tuonne alas rotkoon ei kyllä nyt viitsi mennä, vaikka muuten talven jäljiltä olisi siellä mukava käydä katsomassa paikkoja.  

---
Tässä tämän blogin karhujuttuja lisää, jos jotakuta kiinnostaa niitä silmällä:

 
Vinkkinä vielä, että tietsikalla blogia katsellessa kun näkyy ne sivupalkin aiheet, (jotka ei kännykällä lukiessa tule valitettavasti esiin), niin sieltä löytyy myös aiheena rotko, jos joku siitä  kiinnostui.🌲



 

6 kommenttia:

  1. Hui, jännittäviä vieraita teidän pihapiirissä kulkee! Kännykälläkin pääsee internetversioon, ihan sivun alaosasta. Silloin näkymä on sama kuin tietokoneella ja sivupalkki näkyy 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kulkee, enkä ihan niitä kaipaisi näin lähelle, mutta noin se nyt vaan on🤔 No joo, niinhän se tosiaan kännykän kanssa on, ja itsekin sitä aika ajoin käytän; mutta eipähän vaan juttua kirjoittaessa mieleen juolahtanut😊

      Poista
  2. On se hurjaa, mitä kaikkia eläimiä (tai jälkiä) teillä saattaa näkyä jopa ihan pihapiirissä ja lähistöllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä olisi lapsena länsirannikolla asuessa voinut kuvitella, että jotkut sudet, karhut, ilvekset, ahmat, ym. voisi ihan pihassa, tai lähellä kotia liikuskella. Lapsena niitä ei tarvinnut pelätä, kun niitä tosiaan ollut. Nytkin nuo saisivat oleilla jossain kauempana asumattomilla seuduilla mieluummin.

      Poista
    2. Luin äsken netistä uutisia ja huomasin, että Lieksan keskustassa oli ollut aamulla karhu. Joka paikkaan ne siellä ehtivätkin!

      Poista
    3. Joo, siellä tosiaan oli... Aikamoista kun tulevat ihan keskustaankin!

      Poista