torstai 18. heinäkuuta 2024

Eilinen juhlapäivä oli arkinen

Mitään juhlallisuuksia ei meillä ollut.  Oltiin vain me "vanhat varikset" kahdestaan omassa arjessamme. Mutta illalla myöhään, oli tyttöjen haku junalta Joensuusta. Lähtiessä oli vielä valoisaa.





Junan saapumisaika oli klo 23.15. Kotoa lähdettiin tarkoituksella hyvin aikaisin. Junaakin sitten mentiin odottelemaan jo hyvissä ajoin, ettei tarvitsisi ruuhkassa autolle paikkaa kärkkyä. No nyt ei todellakaan ollut sitä ongelmaa, oli tosi hiljaista, autiota suorastaan.





Lähdimme laiturille odottelemaan, kun oli niin lämmintäkin. Nyt jouduimme kapuamaan ne korkealle, raiteiden ylle johtavat portaat, jotka taannoin sinne tehtiin, ja siitä aiotulle raiteelle. Enää ei haahuilla junien seassa maan tasalla raiteita ylitellen. Se raiteet ylittävä, lasiseinäinen "silta" oli aika hurja, jos ei tykkää korkeista paikoista. Ja portaatkin aika pitkät. Tosin hissikin löytyy, sillä kaikille ei tosiaan sovi tuo porrasversio.







Mutta olipa jännä tunne olla siellä laiturilla, kun ketään muita ei ollut alkuun. Siellä kävelimme ja ihmettelimme paikallaan seisovia, autioita, valaistuja junia, jotka ilmeisesti aikoivat nukkua yön siellä. Joku junaa siivonnut vain näkyi junasta tulevan.



Siitä autiosta laiturialueesta tuli mieleen se aikoinaan radiostakin paljon kuultu, ja meillä kasetillakin oleva, Kirkan esittämä laulu: 

"...raide kaks ja kello käy, on juna mennyt viimeinen, mut siitä viis... Nyt ollaan täällä vaan ja hengaillaan, ei mennä nukkumaan..." - jotenkin noin ne sanat meni. Se oli hauska hetki, mainio juuri  hääpäivälle:) Tämä oli nyt 32 v.❤️



No, sitten tuli odotetut tytöt:) Asemalta  lähtiessä käytiin vielä kastelemassa yhden huushollissa kukat. Sen jälkeen vielä hampurilaiset haettiin ja  niin lähdettiin ajelemaan kotiin, jonne siis noin tunnin matka. Öisen kaupungin tunnelma oli autio ja sinällään jännä. Sellaiseen ei ole tottunut, niinkuin kotoisiin metsämaisemiin. Menomatkalla saatiin ihailla öistä taivasta ja sen valon kajastusta. Ihan vielä ei ollut auringonnousun aika sentään:)








Ja niin meni se päivä❤️ On alkanut tämä uusi.

Tänään minun pitäisi saada aikaiseksi pakata huomisaamua varten tavarat, kun huomenna alkaa lastenleiri ja lupauduin sinne keittiölle apulaiseksi. Halukkaat saa mieluusti rukoilla siunausta sille leirille✨



9 kommenttia:

  1. Lämpimät onnittelut hääpäivänne johdosta! 🌹 Kiva nähdä kuvakin teistä ❤️ Ja myös öisestä ajelustanne. Kauniita nuo öiset maisemat! Suomen kesäyö on kaunis ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista❤️ Kuten myös leirimuistamisesta❤️ Suomen suviyö on tosiaan kaunis, ja vaikka päivä oli pitkäksi venähtänyt, niin oli ihan kiva nähdä maisemia tuossakin valossa😃

      Poista
  2. On se Joensuun aseman seutu muuttunut siitä mitä se oli 50 vuotta sitten, kun asuin silloin Joensuussa, aivan hurjan ison rakennuksen ovat tehneet, onneksi vanha ,asema rakennus on jätetty, siitä on monet muistot minulla, lättähattuhan se silloin aina kulki. Lieksaan päin silloinkin lähdin, se juna pysähtyi joka pysäkillä, nyt ei monessakaan. Asema rakennukset ovat tyhjillään ränsistyneitä, muutamia joku on ostanutkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin juuri tänä aamuna tuota juna-asemien asiaa. Olisi hyvä kun yhä junat pysähtyisivät väleilläkin, niin enempi ihmiset voisivat junalla matkustaa, nekin joilla ei ole autolla mahdollisuus liikkua. Ja jos ajattelee Lieksaa, niin useita rakennuksia on kaupungista jo sinäkin aikana kun me täällä ollaan asuttu, hävinnyt ja uutta uutta pykätty.

      Poista
  3. Paljon Onnea yhteisistä vuosista<3 ja Siunattua leiriaikaa!
    Lättähatulla olen minäki kulkenu muinoin Lieksan ohi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista:) Tänään juuri osuimme näkemään pitkän, tyhjän puutavarajunan kolkuttelevan Nurmeksen suuntaan. Siinä oli kaksi veturia, joista toinen oli vanhempaa mallia, punainen väriltään.

      Poista
  4. Paljon ONNEA teille!
    Joensuun asema on muuttunut, onneksi se on nyt jo vähän valmiimpi. Tulen yleensä Joensuuhun Pieksämäeltä päin, niin se tulee ja lähtee raiteelta 1. Niin ei ole tarvinnut kavuta tuohon torniin.
    Mutta kyllä ne yöt alkavat jo pimentyä pikkuhiljaa. Hienosti on teille näkynyt auringon kajastus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) On se alue kyllä kovasti muuttunut, kun vielä ne linja-autotkin on siinä samassa nyt. Mietin sitä tornin hissiä, että millainenhan kokemus sekin mahtaa olla, jos siinäkin on lasiseinät. Auringonlaskut on kyllä olleet tosiaan kauniita katseltavia.

      Poista