tiistai 30. heinäkuuta 2024

Vielä yksi erikoinen asia heinäkuulta - työjuttu!

Jotkut varmasti tietävätkin, että olen ollut poissa työelämästä erittäin kauan. Aikoinaan kun sen linjauksen teimme, että olen kotona. Mutta nyt ovat menot kasvaneet ja tulot vähentyneet niin paljon, että tilanteelle on ollut mietittävä joitakin kohennuskeinoja. Olenpa sitten "huvikseni' eli mielenkiinnosta katsellut aina välillä, että millaisiahan työpaikkoja omalla  kotipaikkakunnalla olisi tarjolla. No arvatenkin  minunlaiselleni tapaukselle ei oikeastaan mitään, kun entiset työkokemukset ei ole tähän nykyaikaan kelvollisia. 

Mutta ihmeitä tapahtuu... Muutama päivä sitten bongasin paikan, joka oli sellainen, että päätin kysäistä työajoista ja koulutusvaateesta. Kerroin samalla ettei minulla ole oikein kehuttavaa tällä työsaralla... Sain vastauksen, että voisin tulla käymään, niin juteltaiin lisää! No minähän sitten menin. Ja takaisin tullessa oli sovittuna viikko, jolloin voisin aloittaa työn,  joka on kaksi kertaa viikossa järjestää viriketoimintaaa erään hoitokodin asukkaille. Siinä, että näin kävi, painoi varmastikin piirustusharrastukseni, sekä se, mitä olin kirjoittanut blogiini, (minulla oli ollut linkki juttuun, kun otin yhteyttä työpaikkaan ekan kerran) - eli olin kirjoittanut juuri taannoin olleesta lauluhetkestä äitini asumispaikassa, sekä lastenleirillä olleesta yllättävästä piirustushetkestä. Ja varmastikin myös jutussa olleet  pohdintani siitä,  mitä itse toivoisin hoitokodeissa olevaksi, olivat osaltaan vaikuttamassa. 

Mutta päällimmäisenä näen tässä kyllä Jumalan käden jäljen! Nuo parit hetket juuri tätä työasiaa ennen, olivat kuin lempeästi viittomassa minulle polkua, jolle voisin käydä.

Mutta nyt minua kyllä jännittää kamalasti! Saa rukoilla, että minulle selviäisi miten esimerkiksi aloittaisin, ja etten kaiken aikaa ennen homman alkua stressaisi mielessäni tätä asiaa🙏 Työn on tarkoitus alkaa elokuun puolivälin tienoissa ja siinä on muutaman viikon koeaika, kuten hyvä onkin. 

Eipä ole kovin montaa päivää, kun oli joku uutisjuttu naisesta, joka oli saanut harrastuksestaan työn... Siinä taisin jonkun katkerankateellisen ajatuksen ajatella, että "joillekin on tuommoistakin..." Itselleni en voinut mitenkään kuvitella mahdolliseksi sitä, että harrastus voisi olla se työ. No nyt niin kuitenkin näyttäisi käyvän - hyvin pienesti vain, mutta kuitenkin. 

Kun olin tullut sieltä neuvottelusta ja omille kotijoukoilleni kirjoittelin siitä ihmeestä, mielessäni pyöri sanat,  vaikka en niitä kirjoittanutkaan silloin viesteihini. Mutta nämä ne olivat, joita siinä ajattelin:

"iloitkaa kanssani" ☀️

---





14 kommenttia:

  1. Onnea tulevaan, Herra auttaa kaikessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sesse❤️ Hänen apuaan todella kyllä tarvitsen kaikessa siinä🙏

      Poista
  2. Tuon kirjoitti Sesse

    VastaaPoista
  3. Ajatella miten ihanasti kävi, kiitos Jeesus! ❤️🙏 Tuo rohkaisee tosi paljon minuakin, kun ei minullakaan ole mitään mahiksia saada minkäänlaisia töitä. Itsekin olen monesti ajatellut, että muut ne saavat harrastuksestaan työn ja löytävät jänniä juttuja. Mutta Jumala voi! 🙏 Ja hienosti blogisikin oli hänen käytössään siinä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä niin yllättävä asia, jollaista ei olisi voinut kuvitella itselle tapahtuvaksi. Ihme sekin, että ylipäätään rupesin hakemaan, tai enhän oikeastaan vielä edes hakenut, vaan vasta kysyin vaatimuksista. Ja sitten se kaikki oli kohta tapahtunut.🙏Kiva että sinäkin sait rohkaisua tästä tapahtumasta!❤️ Sen takia onkin hyvä että ihmeistä joita Jumala meille tekee, kerrottaisiin muillekin.☀️

      Poista
  4. Ihanaa, kiitos Herralle! Olet tällaisen pienen (jännittäjän) rukouksissa, että uusi tiesi olisi helppo aloittaa<3 Uskon, että jatko sujuu omalla painollaan : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit🙏❤️ Sillä todella tarvin sitä rukousta! Erityisesti juuri se alkuunpääsy mietityttää, kun en niitä ihmisiä ollenkaan tunne ennestään.

      Poista
  5. Hienoa! Usein hoitokodeissa töissä ja myös vapaaehtoisena ollessa voin sanoa, että kyllä siellä onkin tarvetta arjen rutiinien katkaisijasta, jotain joka vähän muutosta tuo niihin.
    Tutustu ja juttele asukkaille ja mitä heillä olisi toiveita, samoin kuin työntekijöillä. Voi miten ihana kun on sulla laulutaitoa, itellä ei sitä ollut. Pikkuhiljaa hyvä tulee, aina on varmaan tarvetta apukäsille, silmille ja korville.
    Paljon onnea sinulle uuteen työhön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie❤️☀️ Varmaan on juuri kuin sanoit, että vähän jotain erilaista päiviin kaivataan. Kiitti myös noista vinkeistä👍 Ihan se ihmisiin tutustuminen on sinällään ihan paras aloitus varmaan. Sitten voi ruveta paremmin miettimään että mitä ne yhteiset hetket voisi sisällään pitää.

      Poista
  6. Kiitos Herralle,se on selvä johdatus. Laitoksissa tarvitaan työntekijöitä
    jotka tuo vaihtelua asukkaiden arkeen. Minua myös kiinnostaa vapaaehtoisena
    hoitolaitoksissa käynnit ja haluaisin käydä tervehtimässä asukkaita ja piristää
    heitä jollain tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin varmasti tarvittaisiin väkeä juuri sellaiseen! Entäs jos käväisisit kysymässä jostakin paikasta❤️ Oon joskus miettinyt, että joku voisi tykätä siitäkin että luetaan vaikka jotain kirjaa, tai muistellaan menneitä.

      Poista
    2. Spr ystäväpalvelu on vieraillut muutaman kerran
      hoitolaitoksissa tänä kesänä, viimeksi heidän
      olisi pitänyt mennä vierailulle hoitolaitokseen,mutta se
      vierailu jouduttiin peruuttamaan,kun siellä oli korona tapauksia,
      minä olisin lähtenyt spr ystäväpalvelun mukana
      laitosvierailulle. Toivottavasti pääsee vierailulle lähiaikoina.
      Siunausta!

      Poista
    3. Kiitos:) Olipa kiva tieto, että spr:n kanssa on sellaista ollut suunnitteilla. Mutta voi harmi, että se jouduttiin nyt perumaan. Kurjaa kun sitä tautia taas on enemmän liikkeellä. Toivottavasti teidän käynti järjestyy myöhemmin sinne!

      Poista