torstai 11. heinäkuuta 2024

Kun ojalla oli sinisiä sudenkorentoja

Ihastuin taannoin niin siihen näkymään, kun ruskeaan ojaveteen osui aurinko; ja vedestä esiinpistävän muutaman vihreän lehden yllä sujahteli ihanan sinisiä sudenkorentoja! Sekä yksi ruskea. Näky oli niin kiehtova, että jäin pitkäksi aikaa seisoskelemaan siihen ojan partaalle. Siitä jäi halu kuva tehdä. Nyt on kuva, mutta ei sellaisena kuin toivoin. Olisin halunnut osata sen näkymän kuvata vesiväreillä, ja juuri sellaisena, kuin se itse näin.  Mutta ei voi mitään... kuin tyytyä nyt tähän, joka sentään tuo edes sen tilanteen mieleen, kun on sinisiä sudenkorentoja kuvassa. 



Jokin aika sen sudenkorentojen tanssin jälkeen, näin erään talon piha-alueella vesilätätäkössä lojuvan sellaisen sudenkorennon. Teki mieli ottaa se siitä katseltavaksi, mutta en kehdannut ruveta noukkimaan sitä siitä, kun siinä oli jotain väkeä niin lähellä.


2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kuva! ❤️ Ja varmasti oli tosi kaunis se näky. En ole tiennytkään, että on olemassa sinisiäkin sudenkorentoja. Olisipa kiva nähdä sellaisia joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli minullekin niin ällistyttävä ja kiehtova näky, että piti kotona ihan netistä etsiä tietoa. Niissä oli sekin jännä juttu, että siinä valossa ne oli sinisiä, mutta ojan reunan varjoissa ne näytti mustilta. Se oli jotenkin epätodellista katseltavaa. Netistä sitten luin, että sellaista tosiaan on.

      Poista