tiistai 25. marraskuuta 2014

Eräs piirros ja pari piirtäjää

Joskus noin 10 vuotta sitten piirtelin aika paljon. Sen jälkeenkin aina joskus. Kerran olin kai nähnyt jossain jonkun tekemiä kuvia jostain Raamatun aiheista ja innostuin itsekin jotain yrittämään. En muista enää mistä keksin tuon aiheeni. Sehän on siitä Jaakobin unesta. Hän nukkui kivi päänalusenaan ja näki unta tikapuista taivaaseen, joita pitkin enkelit kulkivat rukouksia kantaen. Tässäpä siis minun silloinen näkemykseni siitä.


Tässä joitakin päiviä sitten yksi neitokainen ehdotti minulle, että piirrettäisiin molemmat. En ole viime aikoina paljon kyniin ja paperiin tarttunut, koska saan yleensä heittää tekeleeni roskiin - viimeistään siinä vaiheessa kun niihin yrittää väriä saada. Tuntuma vesiväreihin ja piirtämiseen yleensä on aikalailla kadoksissa. Suostuin sitten kuitenkin neitokaisen ehdotukseen. Otimme malliksemme erään vanhan kalenterikuvan Toscanasta. Oman versioni heitin tälläkin kertaa roskiin ja neitokainen meinasi tehdä samoin, mutta kielsin. Hänen kuvansa oli minusta kiva. Se mallikuva oli niin kiva, että mielessä on ollut tehdä uusi yritys saada omakin piirros tehtyä.

Toscanan maisemat tekeillä


4 kommenttia:

 1. Olette niin taitavia jag taiteellisia koko perhe! Teidän käsistä syntyy vaikka mitä ihanaa ja kaunista!
  /Leena-serkku

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista, mutta ei itsestä kyllä mitenkään taiteelliselta tunnu:) Enemmänkin sellaiselta räpellykseltä, mutta kyllä sitä aina kivalta tuntuu kun saa jotain tehtyä. Useat tekeleet minulla on sellaista mielenvirkistystä. Metsäntyttö

  VastaaPoista
 3. Sinä olit jo lapsena hyvä piirtämään. Nämä teidän lapset ovat myös taitavia sekä miehesi.

  VastaaPoista
 4. Mulla ei itseasiassa ole tallella yhtään lapsuuden piirustusta. Kaikki hävitetty tietysti jossain muutoissa. Sitten kun lähes parikymppisenä aloin taas piirtää, niin niitä on jokunen tallessa.

  VastaaPoista