sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Hameenkorjausprojekti

Ostin viime syksynä Pomarkussa käydessämme Lähetysavun kirpparilta kivan ruutuhameen. Hameessa oli yksi ongelma: sen helmassa oli monen sentin pituuseroja. Hame oli kaikkein lyhin siitä sivusaumasta, jossa vetoketju on. Pisimmillään se oli keskeltä edestä ja takaa.
 Käytin sitä kyllä kotona viime talvena, mutta tänä syksynä se häiritsi niin paljon, että rupesin tosissani miettimään korjausvaihtoehtoja. Päädyin minulle tyypilliseen tapaan laittamaan lyhyempään kohtaan vain lisää. Jos minulla olisi ollut saatavilla tummanruskeaa pitsiä, olisin varmaankin käyttänyt sitä. Löysin sentään tuollaista ruskeaa kangasta, joka valitettavasti ei ole ihan riittävän tummaa.

Apuna ikivanha viivoitin - olen merkinnyt taakse ikäni:  11 v. Ja siitähän on kauan...

 Kun olin laittanut tuon rimpsun, sen vaaleus häiritsi minua. Ajattelin nimittäin miten se rajoittaa värin puolesta puseron valintaa...  Isännän mielestä moinen on liikaa tarkkuutta. Päädyin kuitenkin riistämään  rimpsun irti. Ja kohta ompelin sen siihen uudestaan - koska en viitsinyt sitä muutenkaan ruveta korjaamaan. Aloitin kyllä helmaompeleen riistämisen, tarkoituksena leikata ja kääntää helmaa tasaiseksi, mutta ompeleen purku tuntui kovin työläältä nyt. Se oli tiukassa, hankala nähdä ja  koko ajan sai varoa ettei tee reikiä hameeseen (ja ainakin yhden teinkin).

Siinä sitä on oikea värikimara... En nyt vain viitsinyt vaihtaa puseroa, kun hameen helmahan se oli se  tärkein tässä..
Tuo rimpsu ja sukkahousut ei nyt kans ole paras yhdistelmä. Taitaa tuo pusero sopia jopa paremmin kuin nuo sukkahousut. Neuleliivi tutulta  saatu ja vyö isännän Halensilta joskus ostama.

Tässä lopputulos. Ei se tasainen tietenkään nytkään ole, mutta ei ainakaan näytä pidemmälle keskeltä. Kivoin se olisi kyllä ollut ilman tuollaisia lisiä, ihan yksinkertaisena itsenään. Saa nähdä vieläkö tämä alkaa jurppia vai jääkö näin...

3 kommenttia:

 1. Kaikki ne korjusta paranee, sanos pomarkkulainen. Tuohon vyöhön ihastuin myös. Hameesta tuli mieleen, kun me silloin joskus tehtiin sellaiset vaaleapohjaiset, kellohelmaiset hameet joissa olli tumma ruudutus. Muistatko miten sitä pähkäiltiin mun kammarinlattialla, ennen kuin leikattiin palat. Mutta niistä tuli kyllä hienot, kannatti pohdiskella. Siitähän on hädintuskin 20-vuotta kun oltiin 11 v. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hädin tuskin tosiaan... ;) Mulla on hyvä muisti, mutta lyhkänen kun kanalla, sano isä aikanaan... En saa päähäni tota hametta... Ellei se sitten ole se yks mun mielessä oleva vaalea, tumma ruudutus, johon tein puseron samasta kankaasta. Olispa sitä säästänyt pienet mallitilkut tekemistään vaatteista. Se autttas muistamaan monia unohduksissa olleita. Monenalaistahan sitä tuli värkättyä, mutta niistä muistaa vaan ihan muutaman. Tuon viivottimen sain ehkä sulta 9-vuotiaana.

   Poista
  2. Aivan siihen tehtiin yläosa. Mutta mulla se meni jotenkin pieleen, en paljoa käyttänyt. Ne ruudut tulivat raidoista, siis olivat vaaleita sisältä. mutta tummanruskeat raidat tekivät ruutujen reunat.

   Poista