perjantai 28. elokuuta 2015

Ansalanka on viritetty - aamun kuvia

Sumuinen aamu toi hämähäkinverkot esiin. Niiden kuvaaminen vain tuntuu olevan kovin vaikeata. Jotain sain sentään kuvatuksikin.
Noiden ylläolevien verkkojen tekijät ovat olleet selvästi taiteilijoita. Niitä löytyy vähemmän. Paljon sensijaan oli noita, kenties käytännöllisemmän näkemyksen omaavien tekijöiden tuotoksia, eli tuollaisia allaolevien kuvien kaltaisiä virityksiä. Virityksiä sananmukaisesti... sillä olipa joku lanka vedetty ihan tien ylikin. Sitä aina ihmettelen, kuinka ne siinä onnistuvat. Ja tulihan sitä samalla muutakin räpsittyä. Kuvauskohteeksi kelpaavat kasvit...


 ...samoin kivet, karsitut rangat, kirkasvärinen lapio...

... kuten ihan tavallinen sumuinen, harmaa maisemakin.12 kommenttia:

 1. On ne hienoja nuo taiteellisten hämppisten verkot! Hyvin sait kuvattua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sai siinä kyllä vähän kierrellä ja kaarrella, että sai verkon näkymään kameran linssinkin läpi:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Luonnossa riittää kauneutta:) Paljon enemmänkin olisin halunnut kuvia ottaa, mutta jotkut kauniit asiat vain eivät kuvissa näytä miltään.

   Poista
 3. Tuo keltainen kasvi on varmaankin pietaryrtti, vaaleata en tunne.

  "Metsätähti"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on tosiaan Pietaryrtti. Tykkään siitä, kun se tienpieliä koristaa. Yritin sitä joskus pihaankin siirtää, mutta ei menestynyt siinä kohdassa. Opin Pietaryrtin tuntemaan kun asuimme Porin Reposaaressa. Siellä oli sitä tosi paljon ja otin selväksi kasvin nimen silloin. Tuossa Pietaryrttikuvassa on joku pörriäinenkin siinä. En tiedä oliko siinä edes henkeä enää. Tuo toinen kasvi sitten. En tiedä nimeä minäkään. Joskus katsoin jostain kasvikirjasta, mutta samantapaisia oli paljon, Koiranputkista vaikka Myrkkykeisoon. Pitäisi yrittää vaikka ensi kesänä tunnistaa sen Luontoportin avulla.

   Poista
  2. Taitaa olla rohtovirmajuuri, valeriaana officinalis? Terv. Tarja L

   Poista
  3. Ahaa, pitäneekin tutustua kyseiseen kasviin. Luullakseni se on tätä samaa, jota on kasvanut saman tien varressa toisaalla. Se on ollut hyvin korkeaksi kasvava. Nyt kun laitoit tuon yhden ehdokkaan nimen, niin on helpompi ruveta tutkimaan asiaa. Kiitos Tarja:)

   Poista
 4. Hyvät kuvat olet seiteistä saanut. Niitä on näin syksy kosteudella paljon näkyvissä. Odottelen uteliaana postausta isännän kivitöistä. Näyttää niin mielenkiintoisen kauniilta tuo kivikuva. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on niin kiehtovia nuo verkot, että tekee mieli yrittää kuvia niistä saada. Niin, ne isännän kivihommelit:) Niitä on tekeillä vähän eri paikoissa; on porrasaskelmia poluilla kivistä ja niitä silloin muutama päivä sitten muurasikin, että sai tukevammaksi kiveykset. Sitten on ojan yli siltaa tekeillä ja kivireunusta yms. Niitä kiviä tuli silloin esiin kovasti kun metsää harvennettiin ja sitä ilmaista materiaalia on nyt sitten hyvin saatavilla. On vaan varsin raskasta niitä siirrellä. Jospa tosiaan tekiskin jutun niistä hommista, hyvä idea:)

   Poista
 5. Noita seittejä on nyt aamuisin näkynyt paljon, ne on satumaisia ja kauniita. Minäkin olen kuvannut niitä ja pitäisi laittaa blogiinkin mutta mulla vähän blogin teossa teknisiä ongelmia :( Kauniita kuvia olet taas räpsinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Totesin vain tuossa äsken, että taas sitä ihminen toistaa itseään... Melkein samanlaisia kuvia ja samoihin aikoihin laitoin blogiin viime vuonnakin. Tämä itsensä toistaminen muuten on tullut esiin jopa siinä, että meillä saatetaan katsoa samoja elokuvia (on dvd:llä niitä) samoihin vuodenaikoihin ja joskus melkein päivälleen! Ihan sitä itse tiedostamatta, mutta isännän muistiinpanoista se tulee mielenkiintoisesti esiin jälkeenpäin. Mullakin takkuaa välillä näitten yhteyksien kanssa. Eilenkin teki mieli mojauttaa modeemi mäsäksi, kun yhteydet tökki taas:(

   Poista