maanantai 31. elokuuta 2015

Kangaslöytöjä

Tämän päivän kangaslöytöni kirpparilta olivat yhteishinnaltaan vain 3 euroa. Ostamassani satsissa oli muutama sellainen, joita olin Löytöpuodissa käynyt kääntelemässä jo muutaman kerran. Ei niinkään hinnan takia, vaan tilan. Siis säilytystilan - ja itseasiassa mielentilankin... Jos on semmoisella tuulella, että "emmää niistä kumminkaan mitään saa tehtyä" tai "ei ne sovi oikeen mihkään", niin eihän niitä sitten kannatakaan ostaa. Nyt tänään nekin käännellyt lähti kotiin ja monta muuta mukana.:)


Tähän ylläolevaan varsinkin ihastuin kovin. Se on rypytettyä sifonkia ja sitä on riittävästi, että siitä saa vähän runsaammankin hameen tehtyä. Tosin... ei mulla nyt tietysti ole mitään tarvetta uusille sifonkivirityksille, mutta kun tämä on niin kaunis. Olisihan sääli jättää pilaantumaan:) Ellei tämä ompelija sitten pilaa sitä - iik!

Sitten niissä suosikeissani oli myös tuollainen tummansinipohjainen, pitsikuvioinen, kevyt kangas, jossa sivussa teksti John Kaldor.  Lienee jotain viskoosia tai puuvillaa. Tämän kankaaan  kuvittelin mielessäni jonakin yksikertaisen mallin mekkkona. Ei kyllä tarvetta sillekään...


Sitten tuossa yllä näkyy myös parimetrinen kangaspala, joka toi mieleeni verhon. Minä keksin, että siitähän voisi tehdä torkkupeiton. Tytär kun näki sen, tuumasi sen sopivan pöytäliinaksi. Saa nähdä, mitä siitä sitten tuleekaan.


Tässä ovat yhteiskuvassa löytöni. Vain yksi vetoketju puuttuu, se oli jäänyt lojumaan toisaalle. Tuon vaaleanpunaisen pitsipalan otin mahdollisia - vaikkapa - hameenhelmoja varten. Siitä tytär sanoi, että siitä tulisi kiva pitsihame. Ja totta tosiaan, niin tulisikin. Mustasta kankaasta, jossa on sinisiä liituraitoja voisi tulla kapea hame. Toivottavasti se idea toteutuu, sillä aiemmin kirpparilta ostamani musta kapea hame  (katso tästä) on kyllä hiukan pieni. Sinisestä, mukavantuntuisesta satiinista saisi puseron.

Puseron voisi saada vihreäraitaisestakin kankaasta. Sitten on tuo sini-punaraitainen kangas. Sen saatan käyttää päiväpeiton korjausprojektiin, eli uuden päälisen tekoon. Samaan projektiin, tai vaikka puseroon, voisi sopia myös harmaasävyinen kangas, joka  näyttää ruudulliselta.


Se päiväpeittoprojekti koskee tätä päiväpeittoa. Siinä on jo isot osat kertaalleen uusittu ja nyt ne uusitutkin osat ovat alkaneet hajota. Hoh, hoijaa...

6 kommenttia:

 1. Hyvä löytö. Kauniita kankaita ja paljon, niistä tosiaan saa vaikka mitä. On kiva nähdä mitä niistä teet, jotain kaunista niistä tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti todellakin saan niistä edes jotain aikaiseksikin. Nyt ei voi ainakaan kankaiden puute olla syynä, jos ei mitään synny. Niiden kauneus ainakin inspiroi:)

   Poista
 2. Minullakin hajosi yhden hengen tilkkukuvioinen sänkypeitto, pari kertaa sen jo korjasin, nyt en enää jaksanut vaan päätin leikata vain ehjät kohdat talteen...saa siitä vaikka tyynynpäällisiä :) Koira mokoma aina raapi sitä... Kiitos muuten kivasta postista <3 Neljä korttia oli sellaista jotka multa puuttuivat, kiitos paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,että niissä oli jokunen sulta puuttuva:) Tuollaisen tilkkupeiton korjaus onkin aika työlästä. Ei sitä saa ompelukoneen alle. Korjailin tuota vähitellen siten, että ompelin muutamia tilkkuja yhteen ja sitten ne käsin peittoon. Järkevämpää olis ollut tehdä uusi päälinen heti alkajaisiksi, mutta silloin ei ollut kankaita. Nyt ei ole minkäänlaista intoa peiton korjaukseen... Metsäntyttö

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin siihen heti kun sen näin:)

   Poista