tiistai 4. elokuuta 2015

Käytiinpä kylässä

Käväisimme muutaman päivän reissulla Länsi-Suomessa. Tässä muutama kuva matkalta. Mennessä oli asfaltointihommia meneillään. Ja toisaalla aamusumua. Menomatkalla meidän oli tarkoitus käydä Valamossakin, koska nuorimmat eivät ole sitä vielä nähneet. Ei menty, koska satoi. Ja lähes koko matka  oli yhtä sadetta.Äitini luona ollessa käväisimme myös kirpparilla (tai käytiinhän sitä reisssun aikana useassakin ja joista käynneistä myöhemmin lisää). Löysin  pari kaitaliinan muotoista kangaspalaa. Ompelin kiiruusti kankaasta sivut käsin, (koska äidin ompelukone ei enää ole käyttökuntoinen) pesin valmiin liinan ja vein hetkeksi ulos kuivumaan. (Kiirus selittyi sillä, että halusin saada liinan valmiiksi ja pöytään käynnilläni.) Lopuksi silittämällä kuivasin loput kosteudet liinasta ja laitoin liinan keittiön pöydälle.  Oletteko muuten nähneet sammaloitunutta (tai jotain jäkälää) pyykkinarua... Tuota ulkona olevaa pyykinkuivatuspaikkaa ei käytetä juurikaan ja  sen huomasi. Yritin ottaa narusta kuvaa, mutta mitään kunnollista otosta ei saanut aikaan.  Tuossa kuvassa eivät sammaleet näy. Onneksi narulla oli joku kohta, johon saatoin liinan ripustaa.  Mitään kovin isoa siihen ei olisi voinut laittaakaan. Toinen pyykinkuivausteline oli pyörivä ja se ei todellakaan enää pyöri, koska iso puska oli ottanut sen otteeseensa ja sammaleet olivat vielä runsaammat.
Nuoremmat neitokaiset saivat ajankulua apiloista. Tässä auton kojelaudalla apilakranssi. Vieressä kesäistä tunnelmaa siskon pihamaalta.

Ja sitten paluumatkan kaupunkinläpiajoa. Jyväskylän seudulla oli muuten näkyvillä, että ralliaika oli meneillään. Tien varressa oli Jukojärven ja Mökkiperän ek-merkinnät.


Apilakranssi oli kojelaudalla koko matkan. Ja on edelleenkin... Toinen kranssi jätettiin äidin ovenvieruspenkille.

4 kommenttia:

 1. Voi olisinpa tiennyt, oltais voitu treffata vaikka koskikahvilas. Mitä äidillesi kuuluu? Huomasin tuon saman jutun meidän pyykkinarulla tai sen toisessa päässä kun äiti ja isä asuivat siellä kahdestaan ja käyttivät vain toistapäätä narusta. Lähti kyllä ihan kostean rätin pyyhkäisyllä. Liina on kaunis, muistuttaa Pentikin liinoja. Tiedä vaikka kangas olisi Pentikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylllä sua mietinkin kun sitä reissua suunniteltiin. Jos olis ollut enemmän päiviä käytössä, olisin ehdottanutkin sun tuloa sinne. Se oli kumminkin niin lyhyt, että halusin sen lyhyen ajan olla siinä äidillä ihan. Tää oli nyt tämmöinen tällä kertaa. Aina mulla on siellä käydessä semmoinen olo, että pitäis olla enemmän aikaa ja toisaalta ei montaa päivää halua reissussakaan olla... aika ristiriitaista.

   Poista
 2. Matkalla oli todella hauskaa!Mummun luona oli kiva käydä.
  T:tättähäärä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Oli kiva että päästiin käymään siellä.

   Poista