maanantai 26. lokakuuta 2015

Kostean metsän kauneutta

Tänään on ollut kosteaa, mutta iltapäivällä oli hieman aurinkokin näkyvissä. Lähdimme kävelemään metsään koko kotona oleva konkkaronkka, eli isäntä, minä ja kaksi neitokaista. Oli ikäänkuin pakko mennä nauttimaan siitä hetkestä. Tälläisellä kostealla ja enimmäkseen harmaalla säällä luonnon pienet yksityiskohdat ja värikkyyskin tulevat jotenkin paremmin esiin.
Isäntä otti ylläolevat kuvat. Ja jo aamusella, vaikka ei aurinkokaan ollut näkyvissä, oli jotain kaunista nähtävillä.
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Metsän kostea raikkaus näkyy niissä selvästi ja voi melkein tuntea sen tuoksun sekä tuon kuusen naavan lempeän tuoksun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan niin kosteaa, että kallioilla kulkiessakin vesi tursusi saappaiden alta. Ja tuoksusta tulee mieleeni se hetki, kun pienen suon poikki menimmme; voimakas suon tuoksu. Sitä ottaa nyt näistä hetkistä ilon irti, kun kohta on lumi maassa ja sitten ei ole metsässä kulkeminen yhtä helppoa.

   Poista
 2. Kaunista. Hyvät kuvat on saatu, pisarat ovat kuin kristalli. Ihanan paljon naavakuusia. :) Sateen jälkeen tosiaan tuoksuu hyvälle ja syksy tekee siihen vielä oman raikkaan viileän lisän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo eka sadepisarakuva onkin suosikkini:) Noita sadepisaroita on vaikea saada kuvassa onnistumaan. Muistan joskus itsekin sihtailleeni jotain tuontapaista enkä onnistunut.

   Poista