keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Vanhan laatikon sisältöä: hansikkaita

Kolmet hansikkaat olivat tähän laatikkoon talletettu. Yhdet olivat virkatut ja niissä ilmeisesti on ollut ohut kuminauha tuossa ranteessa. Toiset  olivat tekokuituneulosta. Noista lyhyistä puuttui toinen hansikas.
Löysin itse kirppikseltä mustat,  vähän pitempivartiset hansikkaat taannoin. Niissä ei ole mitään koristelua ja ovat materiaaliltaan ohuemmat kuin tässä olevat hansikkaat.
.

8 kommenttia:

 1. Hienot. Miltähän vuosikymmeneltä nämä ovat kotoisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä tiedä. Oliskohan kovin väärä veikkaus jos arvelisin 60-lukua...

   Poista
 2. Meilläkin on ollut lasten vanhoissa "pukeutumisvaatteissa" vanhoja sormikkaita, pitkät valkoiset, ja tuollaiset pitsisetkin joskus ja lyhyet ruskeat tuollaista kuviota kun nuo teidän pitkät valkoiset... 50-60 lukua mnäkin arvelisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tässä sitten oikeilla jäljillä ollaan, kun sitä ajoitusta mietitään:) Minäkin muistan leikkineeni lapsena äidin kahdella käsineparilla. Se oli 70-luvun alkupuolta ja eivät ne silloin enää käytössä äidillä olleet.

   Poista
 3. Ajatella että ennenvanhaan naiset piti hanskoja myös sisällä ja vaikkapa kahvia juodessa, kuinka somaa :) Ihailin lapsena jotain äitini nuoruusvalokuvaa jossa hänellä oli pitkät valkoiset hanskat, valkoinen jakkupuku jonka takissa 1/3-hihat ja muistan ajatelleeni että minäkin haluan näyttä tuolta aikuisena. En ihan taida näyttää...Mullakin on yhdet kirpparilta löytyneet pitsihanskat koristeena makkarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen pukeutuminen on tyylikästä, ja välillä toivoisi olevansa jollain menneellä vuosikymmenellä... No, nyt ollaan tätä aikaa ja nykyäänhän jokainen voi pukeutua kuten tahtoo, ainakin periaatteessa, vaikka ei se käytännössä aina niin yksinkertaista olekaan. Minäkin toisaalta tykkään jostain menneitten aikojen vaatteista, mutta useimmat niistä jää silti ihan kotona pidettäväksi. Sitä ei halua erottua liikaa ja kumminkaan en ole koskaan ollut muodikas ja varmaan monen silmään näytän "ei katu-uskottavalta":) Toisaalta taas ihailen niitä, joilla rohkeus riittää pukeutua ihan oman makunsa mukaan. Mutta vielä noista hanskoista, olen joskus miettinyt millaista olisi pitää niitä sisäkäytössäkin. Sitä ajattelee, että aluksi ainakin hankalalta. Samaa olen miettinyt kun kaupassa joillakin kassoilla on hanskat kädessä. Luulisi olevan hankalaa sellaiset kädessä rahojen kanssa touhuta.

   Poista